Μια καινοτόμα ιδέα: Πώς λειτουργούν τα βραχιολάκια χειρός που κρατούν μακριά τον Covid-19

Πατέντα από το μέλλον...
Μια καινοτόμα ιδέα: Πώς λειτουργούν τα βραχιολάκια χειρός που κρατούν μακριά τον Covid-19

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Από την πρώτη μέρα που η πανδημία έκανε την εμφάνισή της, όλοι γνωρίζαμε για την σημαντικότητα της τήρησης των 2 μέτρων απόστασης. Όλοι προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα, όμως μια εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο το πήγε σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Rombit που εδρεύει στην Αμβέρσα, προχώρησε στην κατασκευή βραχιολιών τα οποία θα ανιχνεύουν την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων και θα ειδοποιεί με ήχο όταν κάποιος πλησιάζει σε απόσταση λιγότερη του 1,5 μέτρου.

Το λογισμικό θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα βραχιόλια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και μέχρι πρότινος ειδοποιούσε αν πλησιάζουν οχήματα, αν κάποιος πέσει στο νερό και είχαν έλεγχο στην είσοδο και την έξοδο οχημάτων.

Η εταιρεία πιστεύει πως βάσει των δεδομένων της συσκευής, μπορεί κάποιος να προχωρήσει και σε ιχνηλάτηση του ιού, καθώς αν κάποιος φορέας διαθέτει το βραχιόλι θα μπορεί να βρει με ποιους είχε έρθει σε επαφή τις προηγούμενες μέρες.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζον Μπέκελμας ανέφερε στο Reuters πως ούτε η εταιρία, ούτε οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν δεδομένα αφού οι συσκευές επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους και όχι με κεντρικό σέρβερ.

Όπως φαίνεται έως σήμερα, 500 εταιρείες από 99 χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα βραχιόλια και η παραγωγή ενδέχεται να φτάσει στα 25.000 κομμάτια μέσα στον Μάιο.

Οι επιχειρήσεις εφοδιασμού, οι οργανισμοί λιμένων και οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι πρώτες στην λίστα ενδιαφερόμενων…