Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν είσαι λάτρης των αστυνομικών σειρών και νιώθεις πως σε αυτό τον τομέα μυθοπλασίας τα έχεις δει όλα… Αν από το πρώτο επεισόδιο κάθε σειράς του είδους καταφέρνεις να προσεγγίσεις τον δράστη και να ξετυλίξεις το μυστήριο. Αν τέλος πάντων πιστεύεις πως δεν θα υπάρξει άλλη σειρά που θα σε εντυπωσιάσεις γιατί έχεις χάσει το μέτρημα όσων έχεις δει, σου έχουμε ευχάριστα.

Το Broadchurch είναι η σειρά που πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα γιατί πολύ απλά δεν μοιάζει με καμία άλλη. Είναι γνωστό πως οι Άγγλοι έχουν πάει τις σειρές μυστηρίου σε άλλο επίπεδο και κοντεύουν να «καταπιούν» ακόμα και τους μετρ του είδους Αμερικάνους και η συγκεκριμένη σειρά το επιβεβαιώνει.

Η ντετέκτιβ Ellie Miller επιστρέφει από την άδεια της και αντιλαμβάνεται πως η αναμενόμενη προαγωγή της έχει δοθεί στον αλαζόνα συνάδελφο της, Alec Hardy. Μέσα στο τεταμένο μεταξύ τους κλίμα πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί την υπόθεση της δολοφονίας ενός 11χρονου παιδιού που βρέθηκε στραγγαλισμένο στη παραλία.

Εκεί θα αντιληφθείς γιατί το Broadchurch διαφέρει από ότι άλλο έχεις παρακολουθήσει. Η σειρά δεν θα επικεντρωθεί μόνο στα στοιχεία του φόνου, θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα της πόλης που κινείται στο ρυθμό της δολοφονίας του παιδιού και θα ξετυλίξει μπροστά σου το κουβάρι των μυστικών κάθε προσώπου, φτάνοντας τελικά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Με ένα τέλος που μπορεί να θεωρηθεί συγκλονιστικό, θα αποζημιώσει απόλυτα την επιλογή σου. Και επειδή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί σπόιλερ, αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε, σου προτείνουμε να πατήσεις το κουμπί άμεσα.