Άγγιξε το τέλειο: Η καλύτερη πρώτη σεζόν σειράς που δεν ξεπερνιέται με τίποτα (vid)

7 χρόνια μετά ακόμα την μνημονεύουμε...
Άγγιξε το τέλειο: Η καλύτερη πρώτη σεζόν σειράς που δεν ξεπερνιέται με τίποτα (vid)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είναι κάποιες σειρές, που όσο περνούν τα χρόνια και οι σεζόν, γίνονται καλύτερες σαν το παλιό κρασί. Υπάρχουν και οι υπόλοιπες που κάθε προηγούμενη σεζόν και καλύτερα. Υπάρχει όμως και το Vikings….

Η σειρά που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2013 και μας έκανε να παραληρούμε σε κάθε επεισόδιο, ήταν θεωρητικά το πρώτο και καλύτερο ιστορικό δράμα που παρακολουθήσαμε στις μικρές μας οθόνες.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς, Michael Hirst, (δημιουργός του «Εlizabeth», «Τhe Golden Age») είχε τεράστια αδυναμία στον λαό και ήθελε διακαώς να ασχοληθεί μαζί του. Ευτυχώς το έκανε και έτσι κατάφερε να μας το αποδώσει με μαεστρικό τρόπο, παρασύροντας μας μαζί του από την πρώτη κιόλας προβολή.

Είναι προφανές πως η πρώτη σεζόν ήταν αξεπέραστη και έμεινε για πάντα στη καρδιά και το μυαλό μας. Η αλήθεια είναι πως το Vikings προοριζόταν να γίνει μια mini σειρά 6 επεισοδίων, όμως η λατρεία του κόσμου την έκανε να προχωρήσει και τελικά να προβάλλεται ως και σήμερα. Εκεί λογικά κρύβεται και η παγίδα.

Δυστυχώς, αυτό το αριστούργημα πιάστηκε στη «φάκα», συντηρώντας το μύθο που θέλει τις πιο επιτυχημένες σειρές να κάνουν «κοιλιά», απογοητεύοντας τελικά τους θεατές που διψούσαν για κάθε νέο επεισόδιο.

Φυσικά, μπορείς να σκεφτείς πόσο πιο επιτυχημένο θα ήταν αυτό το έπος αν είχε μείνει στη συνείδηση μας ως μια mini σειρά 6 επεισοδίων.

Γιατί αντικειμενικά, η πρώτη σεζόν θα θεωρείται πάντα η καλύτερη.