Νέα επαγγέλματα και υπηρεσίες: Τρεις κλάδοι που θα είναι περιζήτητοι στη μετά-κορωνοϊού εποχή

Αυτοί που αναμένεται να μην πληγούν.
Ξεμένεις πάντα πριν το τέλος του μήνα; Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Της Γεωργίας Τζαγκαρακη

Ο κορωνοϊός και η εποχή της καραντίνας, «γέννησαν» κάποιες ανάγκες που δεν είχαμε διανοηθεί σαν λαός πως θα είχαμε πριν από αυτό. Το σίγουρο είναι πως όλοι μας, όσο και αν παρακαλάμε να τελειώσει όλο αυτό, τρομάζουμε να σκεφτούμε πως θα μας βρει η «επόμενη μέρα».

Ακόμα και αν αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρώτο μας μέλημα, ξέρουμε πως αυτήν την κρίση, θα την ακολουθήσει μια ακόμα, την οικονομική.

Αντιλαμβανόμαστε ήδη, πως ο τουρισμός θα πληγεί σημαντικά και ίσως να είναι εκείνος που θα πληρώσει το «βαρύτερο» οικονομικό τίμημα. Υπάρχουν, όμως, στην αντίπερα όχθη, κάποια επαγγέλματα που θα είναι περιζήτητα και κάποιοι κλάδοι που θα γνωρίσουν «άνθιση».

Υγειονομικό προσωπικό

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές επιτελούν έργο και αυτό το γνωρίζαμε από πάντα. Η ζήτηση αυτή την στιγμή είναι τεράστια, όμως θα συνεχίσει να είναι και τα επόμενα χρόνια καθώς δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε πόσες πληγές θα αφήσει στο Σύστημα Υγείας η πανδημία.

Πέρα από τους λόγους προσφοράς και ζήτησης, μπορούμε να δούμε και μια πιο ρομαντική πλευρά. Τη στιγμή που τα νοσοκομεία παγκοσμίως δοκιμάζονται καθημερινά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να συμμετέχουν στη μάχη εθελοντικά, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Νέα επαγγέλματα και υπηρεσίες: Τρεις κλάδοι που θα είναι περιζήτητοι στη μετά-κορωνοϊού εποχή

Ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ

Ο μέσος Έλληνας αντιλαμβανόταν τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ως μια βόλτα που θα τον βγάλει από το σπίτι και γιατί όχι, να ξεσκάσει και λίγο. Για αυτό το λόγο οι online αγορές δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες. Η μετά-κορωνοϊού εποχή σίγουρα θα έχει εντάξει στην καθημερινότητα μας αυτή την συνήθεια καθώς ήδη ακόμα και κάποια συνοικιακά καταστήματα έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση, κάτι που πριν δυο μήνες μπορεί να τους φάνταζε ως και αδιανότητο.

Τεχνικοί Η/Υ

Τα τελευταία χρόνια οι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής ήταν περιζήτητοι. Από την στιγμή όμως που η τηλεργασία έγινε η καθημερινότητα μας δεν χρειάζεται πολύπλοκη σκέψη για να αντιληφθούμε πως οι υπηρεσίες των τεχνικών πληροφορικής θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλων των εταιρειών την επόμενη μέρα.

 

What's Next