100 χρόνια μπροστά: 3 τύποι που έμεναν κλεισμένοι σπίτι και πριν τον κορωνοϊό

Για κάποιους η καραντίνα είναι στάση ζωής.
100 χρόνια μπροστά: 3 τύποι που έμεναν κλεισμένοι σπίτι και πριν τον κορωνοϊό

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και τις υπόλοιπες που έρχονται, αυτή θα ήταν η «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ».

Μια περιήγηση στα social media θα σου αποδείξει πως η μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού, κάθεται σπίτι έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, όμως έχει «ζοριστεί» αρκετά. Η αλήθεια είναι πως αυτό που βιώνουμε είναι κάτι πρωτοφανές για όλους μας. Βασικά… όχι για όλους μας.

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που αυτή τη στιγμή «τρίβουν τα χέρια τους» καθώς η δική τους ρουτίνα, έγινε κανονικότητα.

Έχεις και εσύ έναν φίλο που είχε την καραντίνα για στάση ζωής, πριν γίνει της «μόδας», σωστά; Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Ο NETFLIX-ΑΚΙΑΣ

Όλοι αγαπάμε το netflix, γιατί να το κρύψουμε; Όμως υπάρχει εκείνος ο τύπος που όσες προτάσεις για έξοδο και αν έχει, θα τις απορρίψει χωρίς καμία ντροπή, για να αράξει σπίτι του και να δει την αγαπημένη του σειρά. Αυτός ο τύπος τώρα βιώνει τις καλύτερες στιγμές της ζωής του, καθώς δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί σε κανέναν. Κάνει το καλό, είναι ευσυνείδητος πολίτης.

100 χρόνια μπροστά: 3 τύποι που έμεναν κλεισμένοι σπίτι και πριν τον κορωνοϊό

Ο ΣΧΕΣΑΚΙΑΣ/ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ

Και ποιος δεν έχει έναν φίλο που «χάνεται» κάθε φορά που ο έρωτας του χτυπάει την πόρτα;

Αυτός ο φίλος συνήθως είναι εκείνος που σου γίνεται «βδέλλα» μόλις χωρίσει και ξαφνικά μεταμορφώνεται σε party animal. Αυτός ο τύπος έχει θέσει σε καραντίνα τον εαυτό του και το έτερο του ήμισυ πολύ πριν και τώρα νιώθει ευτυχία.

Ο ΣΠΑΓΓΟΣ/ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η  «νόσος της τσιγκουνιάς» βρίσκεται παντού γύρω μας. Άνθρωποι που προτιμούν να μένουν σπίτι για να μην βάλουν το χέρι στη τσέπη και «πέσει έξω» ο προϋπολογισμός τους.

Όπως και να το κάνουμε χωρίς καμία διάθεση απολογίας, αυτοί που έχουν ασπαστεί αυτόν τον τρόπο ζωής, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα καλό κομπόδεμα, το οποίο δεν θα ευχαριστηθούν όμως ούτε μετά τη λήξη του κορωνοϊού.

Όπως αντιλαμβανόμαστε αυτή η κατάσταση που για τους περισσότερους είναι πρωτόγνωρη, για κάποιους άλλους είναι μια ακόμα φυσιολογική περίοδος της ζωής τους. Ας παραδειγματιστούμε από εκείνους όσο μετράμε τα πλακάκια της κουζίνας μας.