Η σειρά που θεωρείται το νέο «Game of Thrones» έχει ελληνικό άρωμα

Έρχεται...
Η σειρά που θεωρείται το νέο «Game of Thrones» έχει ελληνικό άρωμα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν είσαι λάτρεις των σειρών και τώρα τελευταία έχει κάπως… ξεμείνει, μην αγχώνεσαι, σου έχουμε ευχάριστα. Η HBO σου έχει τη λύση με το ίσως next big thing που ακούει στο όνομα «Circe» να κυκλοφορεί προς το τέλος της χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό η εταιρία HBO ετοιμάζει την πλατφόρμα HBO max η οποία θα είναι έτοιμη τον ερχόμενο Μάϊο και μαζί της θα φέρει την πολυαναμενόμενη αναβιώση των «Friends» αλλά και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες σειρές.

Η σειρά «Circe»-Κίρκη- είναι το πιο ενδιαφέρον project της HBO και αν αποδοθεί σωστά, είναι σίγουρο πως θα είναι το προϊόν για το οποία θα μιλάει ολόκληρος ο πλανήτης από τη πρώτη μέρα προβολής της.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ελληνική μυθολογία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού, ακόμα και σε παραγωγές που δεν ήταν ποιοτικές, αλλά και διαθέτει υλικό που αν οι δημιουργοί εκμεταλλευτούν σωστά θα μπορέσουν να μεγαλουργήσουν και να φτιάξουν γιατί όχι και μια σειρά βεληνεκούς  του Game of Τhrones.

Το ζευγάρι των σεναριογράφων Αμάντα Σίλβερ και Ρικ Τζαφά, που έχουν δώσει δείγματα γραφής στο Jurassic World και Rise of the Planet of the Apes. είναι οι μόνοι συντελεστές της σειράς που έχουν γίνει γνωστοί καθώς το καστ παραμένει ως σήμερα επτασπράγιστο μυστικό.Έτσι καταλαβαίνουμε πως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να την απολαύσουμε, ευχόμενοι το αποτέλεσμα να μας αποζημιώσει.

Την Κίρκη ως μυθολογικό πλάσμα τη συναντάμε στην Οδύσσεια όπου είναι ένας από τους σταθμούς του Οδυσσέα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Ιθάκη. Μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε τι υλικό θα έχουν στα χέρια τους οι δημιουργοί, αν και εφόσον αποφασίσουν να ασχοληθούν με το ζήτημα όσο σοβαρά του αξίζει, από καλλιτεχνικής πλευράς.

Και αυτό το τονίζουμε καθώς είδαμε και το Troy του BBC που ενώ ερχόταν με τις καλύτερες προδιαγραφές, αποδείχτηκε ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες που έχουμε δει ποτέ.Οπότε είμαστε καμένοι από τέτοιους είδους σειρές, αλλά παράλληλα και διψασμένοι για μια μεγάλη μυθολογική επιτυχία.