Κεφάλαιο «ζήλια»: Έρευνα αποκαλύπτει ποιο φύλο ζηλεύει περισσότερο στον έρωτα

Έρευνα αποκαλύπτει κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Κεφάλαιο «ζήλια»: Έρευνα αποκαλύπτει ποιο φύλο ζηλεύει περισσότερο στον έρωτα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όλες γνωρίζουμε πως η ζήλια αποτελεί ένα από τα πιο τοξικά και ψυχοφθόρα συναισθήματα που μπορεί να βιώσουμε και μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα βάλθηκε να εξακριβώσει τι ακριβώς μπορεί να εντείνει το συναίσθημα αυτό.

Αρχικά να αναφέρουμε πως κατά την μελέτη 226 ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να φανταστούν πως βρήκαν μια φωτογραφία του συντρόφου τους στο Facebook αγκαλιά με άλλο πρόσωπο του αντίθετου φύλου. Σε αυτό το φανταστικό σενάριο υπήρχε και η επιλογή της πρόσβασης στις ρυθμίσεις και του ελέγχου αν η συγκεκριμένη φωτογραφία μπορεί αν είναι ορατή σε άλλους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Από το αποτέλεσμα φάνηκε πως οι γυναίκες ζήλεψαν περισσότερο από τους άνδρες στο άκουσμα του υποθετικού σεναρίου (έλα, πες αλήθεια, σφίχτηκε και εσένα λίγο το στομάχι σου).

Για την ακρίβεια οι γυναίκες βαθμολόγησαν τη ζήλια τους με 6 σε μια κλίμακα που το «άριστα» ήταν το δέκα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες, ζήλευαν περισσότερο όταν η φωτογραφία ήταν ορατή και στους υπόλοιπους χρήστες, όπως είναι λογικό.

Το συμπέρασμα της έρευνα είναι προφανώς πως εμείς οι γυναίκες ζηλεύουμε λίγο παραπάνω από τους άνδρες, ή πολύ απλά πως είμαστε πιο… ειλικρινείς και πρόθυμες να το παραδεχτούμε;