Μπορεί οι τηλεοπτικές σειρές τύπου CSI να στρέφουν ολοένα και περισσότερους νέους στον κλάδο της εγκληματολογίας, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα ουδεμία σχέση έχουν με τα σενάρια που τόσο αγαπάμε να παρακολουθούμε.

Δεν είναι, βλέπεις, τυχαίο που μόνο το 5% των αιτούντων καταφέρνει να εισέλθει στα άδυτα του FBI και να πετύχει ως δαιμόνιος ντετέκτιβ.

Αυτός εδώ ο γρίφος σε καλεί να τεστάρεις τον εαυτό σου για να καταλάβεις αν έχεις το μυαλό και την κριτική σκέψη να εργαστείς ως special agent του FBI. Πρόκειται για μία από τις ερωτήσεις που απαντούν οι υποψήφιοι στα τεστ που καλούνται να περάσουν.

Μία άκρως ιδιαίτερη ερώτηση. Ένας γρίφος για πολύ κοφτερά μυαλά.

Ο γρίφος έχει ως εξής:

Στη σκηνή του εγκλήματος, ο πρώτος ποράκτορας που φτάνει αντικρύζει έναν άνδρα vεκρό στον καναπέ του. Έχει πυροβοληθεί. Το όπλο βρίσκεται στο χέρι του και δίπλα του ένα κασετοφωνάκι με μια κασέτα στο εσωτερικό του. Πατώντας το play, ο πράκτορας του FBI ακούει το εξής μήνυμα:  «Δεν αντέχω να ζω άλλο. Κουράστηκα να βασανίζομαι, κουράστηκα από τον πόνο και αποφάσισα να δώσω τέλος στη ζωή μου». Αμέσως μετά ακούγεται το χρακτηριστικό «μπαμ» του όπλου.

Ο πράκτορας ήξερε από εκείνη τη στιγμή πως δεν καλείται να διαχειριστεί μια υπόθεση αυτοκτονίας αλλά δολοφονίας.

Μπορείς να λύσεις το γρίφο και να εξηγήσεις πώς κατάλαβε πως η αυτοκτονία ήταν στημένη και πως στην πραγματικότητα είχε να κάνει με εγκληματική ενέργεια;

Σκέψου. Και μόλις έχεις τη λύση, τσέκαρε πιο κάτω τη σωστή απάντηση…

 

 

 

 

 

 

Γρίφος για ντετέκτιβ: Θα βρεις το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος;