«Boomers, millennials και generation X»: Τι σημαίνουν οι λέξεις της νεολαίας

Για να αποκτήσει το «Ok boomer» νόημα
«Boomers, millennials και generation X»: Τι σημαίνουν οι λέξεις της νεολαίας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μην ντραπείς να παραδεχτείς πως υπάρχουν φράσεις στο διαδίκτυο που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνουν.

Πρόσφατα θα έχεις παρατηρήσει να κατακλύζει τα social media η λέξη «boomer» η οποία συνήθως ακολουθείται από ένα απροσδιόριστο «ok» και πραγματικά κάθε φορά σπας το κεφάλι σου να δεις τι μπορεί να σημαίνει.

Εμείς είμαστε εδώ έπειτα από μελέτη -καθώς περάσαμε από την ίδια φάση άγνοιας!- και είμαστε έτοιμες να μοιραστούμε όσα μάθαμε μαζί σου.

Κράτα σημειώσεις!

Ok boomer

Ως boomer αναφέρεται ο άνθρωπος που έχει γεννηθεί ανάμεσα στο 1946 έως το 1964, ενώ η χρήση του γίνεται για να τον υποδηλώσει κλειστόμυαλο και με αντιλήψεις περασμένου αιώνα.

Τώρα κάπως μάλλον εξηγούνται εκείνα τα memes που προσφέρουν γέλιο στους υπόλοιπους και αμηχανία σε σένα που δεν «πιάνεις» το αστείο.

Generation X & Millennials

Συνεχίζοντας βρίσκουμε την Generation X η οποία ξεκινάει από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί από το 1965 έως το 1980 για να φτάσουμε στους millennials των οποίων η ημερομηνία γέννησης φτάνει ως τα μέσα των ’90s.

Generation Z

Τέλος βρίσκουμε τους νέους της εποχής εκείνους που τώρα πηγαίνουν σχολείο με τη κωδική ονομασία Generation Z, οι οποίοι προφανώς είναι αυτοί που φτιάχνουν τα συγκεκριμένα memes που κάνουν τους millennials να νιώθουν ήδη γέροι.

Τώρα γνωρίζεις τι σημαίνει boomer και αυτό χρησιμοποίησε το υπέρ σου την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να το αναφέρει. Αν θες να εντυπωσιάσεις μπορείς να αναλύσεις και τις υπόλοιπες «γενιές» τις οποίες μόλις μάθαμε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει με το στόμα ανοιχτό.