5 σειρές του Mega που δεν θέλουμε να επιστρέψουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

Και πραγματικά ευχόμαστε να μην συμβεί.
5 σειρές του Mega που δεν θέλουμε να επιστρέψουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολύς λόγος γίνεται για τις σειρές του Mega που πρόκειται να επιστρέψουν στην μικρή μας οθόνη.

Αυτό φυσικά μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς το «Μεγάλο» κανάλι φημίζεται για τις εξαιρετικές παραγωγές μυθοπλασίας.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Γιώργος Καπουτζίδης, Απόστολος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου είναι λίγα από τα ονόματα των δημιουργών που εμπιστεύτηκαν τις δουλειές τους στο ν σταθμό και τον έκαναν εκείνον με τη πιο πλούσια ταινιοθήκη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σειρές του Mega που δεν θέλουμε να ξαναδούμε ποτέ σε επανάληψη και πάμε να δούμε τις 5 χειρότερες από αυτές…

Λάκης ο Γλυκούλης

Όταν σε μια σειρά πρωταγωνιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ζέτα Δούκα και ο Ιωσήφ Μαρινάκης η επιτυχία της θεωρείται πριν από την πρώτη προβολή ακόμα, δεδομένη. Φυσικά, ο Λάκης ο Γλυκούλης πήγε πολύ καλά σε νούμερα τηλεθέασης όμως πραγματικά δεν θα θέλαμε να την ξαναδούμε ποτέ.

Το χιούμορ ήταν πιο παλιό από την εποχή του, η πλοκή άκρως συνηθισμένη και οι πρωταγωνιστές πιο υπερβολικοί από όσο χρειαζόταν. Το φοβερό με τη σειρά αυτή είναι πως ενώ κανείς δεν παραδεχόταν ότι την βλέπει, εκείνη σάρωνε στους πίνακες τηλεθέασης.

Μια στιγμή δυο ζωές

Είναι φοβερό αν αναλογιστείς πως πριν 12 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση έκανε θραύση μια σειρά στην οποία ο πρωταγωνιστής (Ιωάννης Παπαζήσης) ενσάρκωνε δύο χαρακτήρες. Δύο δίδυμα αδέρφια χωρισμένα στη γέννα, ο καλό και ο κακός σε μια απογευματινή καθημερινή σειρά που αγαπήθηκε τότε, αλλά τώρα δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη.

Εραστής Δυτικών Προαστίων

Όταν ο φτωχός πλην πανέμορφος Αλέξης Γεωργούλης γνώρισε την πλούσια κόρη του εφοπλιστή, τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν. Αυτό θα ήταν πολύ φυσιολογικό αν αναφερόμασταν στο 1960 και όχι στης αρχές του 2000.

Όλα τα κορίτσια περίμεναν να δουν το όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά, να νικάει ο έρωτας και να παραμερίζονται οι ταξικές διαφορές και έτσι αυτή η σειρά αν και πολύ κακή πήγε πολύ καλά.

Εμείς κι Εμείς

Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει το Εμείς και Εμείς. Το σενάριο δεν είχε ποτέ την παραμικρή συνοχή, το χιούμορ δεν πέρασε ποτέ από εκείνη την πολυκατοικία και για κάποιο αδιανόητο λόγο κάθε σκηνή κατέληγε με τους πρωταγωνιστές να χορεύουν και να τραγουδάνε στο δρόμο κάτω από το σπίτι τους.

Αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, εσύ πότε χόρεψες τελευταία φορά μέσα στη μέση του δρόμου νηφάλιος;

Η ώρα η καλή

Αν χαρακτηρίσουμε τη συγκεκριμένη σειρά ανέμπνευστη ίσως είναι υπερβολή, οπότε ας μιλήσουν τα γεγονότα. Ένας 50αρης χωρισμένος πατέρα δυο παιδιών με τεράστια αδυναμία στις γυναίκες και δυο αδερφές τελείως διαφορετικές μεταξύ του που τον αγαπούν και τον διεκδικούν.

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο κακό, όμως αν αναλογιστούμε πως εκείνη τη σεζόν προβαλλόταν στο ίδιο κανάλι το Singles και το Παρά Πέντε καταλαβαίνουμε πως το πράγμα χωλαίνει.

Όλες οι σειρές που αναφέραμε συμπτωματικά θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες, για αυτό το λόγο διευκρινίζουμε πως δεν θα θέλαμε να τις διαγράψουμε από τη μνήμη μας.

Αρκεί απλά να μην τις ξαναδούμε να προβάλλονται σε επανάληψη.