Τα επαγγελματικά tips για να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Τα μυστικά των top models.
Τα επαγγελματικά tips για να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν μένουν ποτέ ευχαριστημένες με την εικόνα τους στις φωτογραφίες, ίσως να μην έχεις ακόμα μάθει τα μυστικά που χρειάζεσαι ώστε να αναδεικνύεις (και) φωτογραφικά τα δυνατά σου σημεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φταίει η έλλειψη φωτογένειας αλλά η έλλειψη… αυτοπεποίθησης που δεν μας αφήνει να είμαστε φυσικές.

Μάθε λοιπόν τα επαγγελματικά tips για άψογες φωτογραφίες και δεν θα ξαναέρθεις ποτέ αντιμέτωπη με αυτό το άβολο συναίσθημα.

Φως του ηλίου

Είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας φωτογραφίας και η αλήθεια είναι πως δεν το χρησιμοποιούμε σωστά. Είναι σπάνιο να βρούμε σωστά φωτισμένο χώρο και οι περίεργες σκιές θα μας τονίσουν τα χαρακτηριστικά με τρόπο που μόνο κολακευτικός δεν είναι.

Τα επαγγελματικά tips για να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Το μυστικό εδώ είναι το φυσικό φως του ήλιου που έχει την ιδιότητα να αναδεικνύει υπέροχα τα χαρακτηριστικά μας.

Και προσοχή: Δεν φωτογραφιζόμαστε ποτέ με τον ήλιο από πίσω μας!

Σωστή γωνία λήψης

Υπάρχουν πολλές λάθος λήψεις και μία σωστή: Αυτή που ο φωτογράφος βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από εμάς. Σε περίπτωση που είσαι πιο ψηλή από το άτομο που κρατάει την κάμερα, δοκιμάστε να καθίσεις κάπου.

«Ναι» στο 3/4

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αφού πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας εντελώς τη λήψη ανφάς. Ποτέ δεν βγήκε καμία σωστή φωτογραφία από άτομο που κοίταζε ευθεία την κάμερα και το αποδεικνύει η αστυνομική μας ταυτότητα.

Στρίψτε λίγο το κεφάλι και αμέσως θα φτιάξουν όλα. Γύρε λίγο το κεφάλι προς τον ώμο -το γνωστό 3/4- και το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο.

Τα επαγγελματικά tips για να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Κλείσιμο ματιών λίγο πριν το «κλικ»

Αν το μόνιμο πρόβλημά σου στις φωτογραφίες είναι τα κλειστά σου μάτια, υπάρχει λύση. Προσπάθησε να τα ανοιγοκλείσεις λίγο πριν τη λήψη και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Μπορεί να νιώθεις s e x y με μισάνοιχτα μάτια αλλά συνήθως στη φωτογραφία δεν γράφουν καλά, οπότε προσπάθησε να τα έχεις όσο πιο φυσικά μπορείς.

Ποτέ χωρίς χαμόγελο

Η μόδα του duck face πέρασε ανεπιστρεπτί -ευτυχώς- και το χαμόγελο ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Η μόνη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κανείς είναι να μην χαμογελάς ποτέ ψεύτικα. Σκέψου κάτι που σε κάνει να γελάς ή πες κάτι αστείο στο άτομο που εκτελεί χρέη φωτογράφου και θα δεις πόσο όμορφη θα είσαι.

Τέλος, πειραματίσου μόνη, προσπάθησε να βρεις τη λήψη σου και όταν το καταφέρεις θα έχεις κερδίσει τα πιο ωραία σου πορτραίτα.