Δώσε ζωή στο ηλιοκαμένο σου δέρμα: Το καλύτερο after sun προϊόν είναι… στην γλάστρα σου

Μην τρέχεις στο φαρμακείο.
Τα αρσενικά που δικαιώνονται: Mε αυτό το είδος άνδρα είναι πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες
Unsplash

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ενώ οι δερματολόγοι δεν παύουν να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην υγεία μας, καμιά φορά -δυστυχώς- εμείς καταλήγουμε με εγκαύματα από την έκθεσή μας σε αυτόν ακόμα και με αντηλιακή προστασία.

Σε καμιά μας δεν αρέσει ο πόνος και το τσούξιμο που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα, με όλες εμάς να καταλήγουμε να ψάχνουμε το καλύτερο φαρμακευτικό after sun προϊόν.

Κι όμως, η επίσκεψη στο φαρμακείο δεν είναι απαραίτητη!

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε αυτή την άσχημη κατάσταση σκέψου πως το καλύτερο γιατρικό για τον πόνο σου βρίσκεται… στη γλάστρα με την αλόη σου. Όλοι ξέρουμε για τις καταπραϋντικές ιδιότητες της αλόης, ωστόσο η καλύτερη ιδιότητά της είναι η ανακούφιση και η επούλωση των εγκαυμάτων τους δέρματος.

Δώσε ζωή στο ηλιοκαμένο σου δέρμα: Το καλύτερο after sun προϊόν είναι... στην γλάστρα σου

Το μυστικό βρίσκεται στο ζελέ που εμφανίζεται μόλις την κόψεις στην μέση, το οποίο πρέπει να απλώσεις και να αφήσεις για λίγα λεπτά πάνω στην περιοχή που έχεις καεί. Θα συνεχίσεις τις επαλείψεις μέχρι να δροσιστείς και να ανακουφιστείς, μιας και κάθε κομμάτι του εν λόγω φυτού διαθέτει μεγάλη ποσότητα ζελέ.

Μπορεί το γιαούρτι να έχει τη φήμη του καλύτερου καταπραϋντικού για τα εγκαύματα, όμως η αλόη φαίνεται πως στη πραγματικότητα κάνει θαύματα.

Στα φαρμακεία μπορείτε να προμηθευτείτε after sun σκευάσματα με βάση το gel αλόης, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με το ίδιο το φυτό.

Αχρείαστη λοιπόν να είναι -αλλά επειδή συνήθως δεν είναι- τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.