Σήμερα φτιάχνουμε καρμπονάρα με γιαούρτι: Ίδια γεύση, μισές θερμίδες

Ώρα να αντικαταστήσεις την φουλ σε θερμίδες αγαπημένη σου καρμπονάρα.
Καρμπονάρα με τις μισές θερμίδες και την ίδια γεύση; Μάθε πώς

Της Μάρως Καρούση

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος εκείνη που μας κάνει να προσέχουμε λίγο περισσότερο το σώμα μας, έχοντας στο μυαλό μας να μην καταναλώνουμε «βαριά» και λιπαρά φαγητά, με την ίδια συχνότητα ή και ευκολία που τα καταναλώναμε τον χειμώνα.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως θα ζήσουμε στην απόλυτη στέρηση και την πλήρη απουσία των αγαπημένων μας φαγητών, αφού τρόποι υπάρχουν και οι εναλλακτικές είναι πολλές.

Η καρμπονάρα είναι ένα φαγητό που αγγίζει τις καρδιές όλων όσων αγαπούν το καλό φαγητό, αλλά η αλήθεια είναι πως μια μερίδα της, μας «χρεώνει» 750 θερμίδες.

Οι περισσότερες από αυτές οφείλονται… σε τι άλλο; Στην κρέμα καρμπονάρας, η οποία καθιστά το συγκεκριμένο πιάτο άκρως παχυντικό αλλά και πολύ πιο νόστιμο!

Σήμερα φτιάχνουμε καρμπονάρα με γιαούρτι: Ίδια γεύση, μισές θερμίδες

Αυτό από σήμερα λύνεται! Έρχεται μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή να μας «λύσει» τα χέρια, με τις μισές θερμίδες.

Τι θα χρειαστείς

50 γραμμάρια γαλοπούλας

1 ½ κούπα γιαούρτι

½  κούπα τριμμένο τυρί

2 αυγά

Εκτέλεση

Σοτάρετε αρχικά το μπέικον με αλάτι και πιπέρι και αδειάζετε εκεί μέσα μια κουταλιά από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών σας. Ρίχνετε το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Στη συνέχεια, ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε πολύ καλά και γρήγορα για να μην προλάβουν να ψηθούν αλλά να ομογενοποιηθούν.

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είσαι έτοιμη!