Διακοπές με φίλες: Tips για να εξοικονομήσετε χώρο στις βαλίτσες σας

Γιατί ποιος θέλει να κουβαλάει;
Αυτό είναι το πιο «ακριβό» χρώμα που δίνει royal αέρα στα σύνολά μας

Της Μάρως Καρούση 

To να πας διακοπές με τις φίλες σου, συνεπάγεται πολλά (πάρα πολλά) ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ στις βαλίτσες, κάτι που θα απαιτήσει μεγάλο μέρος του χώρου σου και πολύ πιθανόν παραπάνω από μία βαλίτσες.

Κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού με φίλες, φράσεις όπως «αχ, γιατί πήρα και αυτό;», «την επόμενη φορά ας πάρω λιγότερα» ή «πώς θα τα κουβαλήσω όλα αυτά και τώρα και στο γύρνα;» δεν χωρούν, με τις περισσότερες από εμάς να έχουμε μετατρέψει τις καλοκαιρινές διακοπές σε… μίνι μετακόμιση.

Ο τρόπος για να σωθείτε από όλη αυτή την κατάσταση είναι απλός και κρύβεται στα παρακάτω tips, τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε στις επόμενες διακοπές σου.

Διακοπές με φίλες: Tips για να εξοικονομήσετε χώρο στις βαλίτσες σας
#Λίστα

Μπορεί να βαριέσαι να γράψεις όλα όσα θα πάρεις μαζί σου, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σωτήριο θα είναι. Καταγράφοντας όσα χρειάζεσαι, έχεις μια πλήρη εικόνα του τι θα έχει η βαλίτσα σου και έτσι θα μπορέσεις να αντιληφθείς λίγο καλύτερα πως τέσσερα τζιν, ίσως είναι υπερβολικά.

#Μην παίρνετε κοινά πράγματα

Ποιο το νόημα του να κουβαλήσετε στις διακοπές, δύο πιστολάκια μαλλιών, τρεις ισιωτικές και τέσσερα σαμπουάν; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μοιράσετε το ποια θα φέρει τι, όσον αφορά σε αυτά που αναφέραμε, ώστε να μην υπερφορτώσετε τις βαλίτσες σας με περιττά πράγματα.

Διακοπές με φίλες: Tips για να εξοικονομήσετε χώρο στις βαλίτσες σας

#Κάντε set

Ναι, φυσικά και βαριέσαι να σετάρεις ό,τι φορέσεις, ειδικά λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σου, όμως, σου εγγυώμαι πως αν το κάνεις, θα σου «λυθούν» πραγματικά τα χέρια.

Σίγουρα μπορεί να υπάρχει και κάτι που δεν έχεις υπολογίσει, όπως ένα κιμονό που έφερε η φίλη σου και πάει καλύτερα με αυτά που θέλεις να φορέσεις, όμως σκέψου πόσο εύκολη θα κάνεις την ζωή σου, αν έχεις επιλέξει να φέρεις μαζί, συνολάκια σεταρισμένα και δοκιμασμένα για όλες σου τις μέρες.

Χωρίς κόπο, χωρίς «βάλε, βγάλε και δοκίμαζε».

Είδες τελικά που το να γλιτώσεις χώρο στις αποσκευές σου δεν είναι δύσκολο;