Της Μάρως Καρούση 

Η λεμονάδα είναι ίσως το πιο εύκολο ρόφημα που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι μας και να μας θυμίσει αυτόματα, από την πρώτη κιόλας γουλιά, τόσο έντονα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.

Σήμερα θα της κάνουμε το απόλυτο upgrade, αφού πέρα από δροσιστικό και απόλυτα καλοκαιρινό ρόφημα, θα λειτουργήσει και σαν αναλγητικό του πονοκεφάλου μας αλλά και του άγχους μας.

Αρκεί μόνο, να την συνδυάσουμε με το εξίσου υπέροχο άρωμα της λεβάντας και λίγο μέλι.

Δροσιστικό ρόφημα με 3 υλικά: To απόλυτο φάρμακο για να μειώσεις το άγχος και τον πονοκέφαλο

Ξεκινάμε;

Αρκετές μελέτες έχουν αναφέρει ότι το αιθέριο έλαιο της λεβάντας μπορεί να είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις όπως η αϋπνία, η αλωπεκία, το άγχος και ο μετεγχειρητικός πόνος.

Σε έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το έλαιο λεβάντας ήταν αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους και των παλμών με τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αρωματοθεραπεία με βάση την λεβάντα να αναφέρουν σημαντική μείωση των επιπέδων στρες.

Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο λεβάντας περιέχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά και στον ύπνο.

Η λεμονάδα με έλαιο λεβάντας, λοιπόν, είναι ένα τέλειο ρόφημα, αφού η γεύση της λεμονάδας συνδυάζεται με το ακατέργαστο μέλι για να δημιουργήσει ένα κρύο ποτό που ικανοποιεί στο έπακρον την γευστική μας παλέτα.

Δροσιστικό ρόφημα με 3 υλικά: To απόλυτο φάρμακο για να μειώσεις το άγχος και τον πονοκέφαλο

Είναι ένα τέλειο ποτό για να συμπληρώσετε οποιοδήποτε γεύμα, ημέρα ή νύχτα.

Τα υλικά μας

  • 1 φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι
  • 12 φλιτζάνια καθαρού νερού
  • Μία σταγόνα αιθέριου ελαίου λεβάντας
  • 6 λεμόνια
  • Κλαδιά λεβάντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Στύβετε τα λεμόνια και αναμειγνύετε όλα τα υλικά σας μαζί.

Εάν θέλετε να βγει λίγο πιο γλυκό το ρόφημα σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο μέλι και το αντίθετο αν θέλετε να κρατήσει την όξινη γεύση του.