Κοκκινίλες μετά το ξύρισμα; Τι κάνεις λάθος και πώς να διορθώσεις την κατάσταση

Τέλος στα εξανθήματα.
Κοκκινίλες μετά το ξύρισμα; Τι κάνεις λάθος και πώς να διορθώσεις την κατάσταση

Της Μάρως Καρούση

Ζούμε στην εποχή του λέιζερ, της αποτρίχωσης με κερί και πολύ λιγότερο του κλασσικού ξυραφιού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μια πληθώρα γυναικών που το προτιμούν, αλλά παρόλα αυτά κάνουν πολλά λάθη όσον αφορά σε αυτό.

Γιατί σίγουρα, όταν ξυρίζεσαι σωστά και κάνεις όλες τις κινήσεις που πρέπει, όλα τα σημεία από τα οποία πέρασε ξυράφι είναι απαλά και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όμως όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τις γνωστές κοκκινίλες, ή και σπυράκια που προκύπτουν από το λάθος ξύρισμα και σήμερα ήρθε η ώρα να το διορθώσουμε μια για πάντα.

Τι πρέπει να κάνεις τελικά;

Ξύρισε τα πόδια σου αφού έχεις κάνει το μπάνιο σου

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεκινάς το ξύρισμα περίπου 15 λεπτά αφού έχεις μπει για μπάνιο. Αυτό θα μαλακώσει τις τρίχες και θα ανοίξει τα ωοθυλάκια, αφού στις άλλες περιπτώσεις το δέρμα σας θα είναι πρησμένο και το ξύρισμα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.

Κοκκινίλες μετά το ξύρισμα; Τι κάνεις λάθος και πώς να διορθώσεις την κατάσταση

Ξυρίσου βράδυ

Το ξύρισμα τη νύχτα θα αφήσει τα πόδια σας πιο απαλά. Καθώς κοιμάστε, τα πόδια σας πρήζονται ελαφρώς και αν αποφασίσεις να τα ξυρίσεις το πρωί, θα προκύψουν οι γνωστές κοκκινίλες.

Αφρόλουτρο οπωσδήποτε

Ανεξάρτητα από το πόσο βιαστικές μπορεί να είστε, δεν πρέπει με τίποτα να ξυρίσετε τα πόδια σας χωρίς την ύπαρξη ενός αφρόλουτρου.

Να αντικαθιστάς το ξυραφάκι σου συχνά

Μπορεί να έχεις αγοράσεις ένα πολύ καλό ξυραφάκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για πάνω από 5 με 6 φορές.

Οι παλιές λεπίδες δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ερυθρότητα, σπυράκια αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ακόμα και δερματίτιδες.