Σήμερα ετοιμάζουμε την πιο εύκολη γλυκόξινη σάλτσα για κοτόπουλο

Για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας.
Σήμερα ετοιμάζουμε την πιο εύκολη γλυκόξινη σάλτσα για κοτόπουλο

Της Άλις Ζαχαριάδη

Γλυκόξινο κοτόπουλο. Ένα πιάτο τόσο αγαπημένο δε, τόσο ιδιαίτερο στη δημιουργία του δε.

Οι περισσότερες από εμάς όταν έχουμε όρεξη για κομματάκια κοτόπουλου με την αυθεντική γλυκόξινη σάλτσα, επιλέγουμε να την παραγγείλουμε από το αγαπημένο μας εστιατόριο παρά να μπούμε στη διαδικασία της μαγειρικής. Αιτία; Το αποτέλεσμα του εστιατορίου σπανίως το πετυχαίνουμε.

Τώρα αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Να που τώρα ήρθε η ώρα να τολμήσουμε να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας.

Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Τα υλικά μας (για 3 – 4 άτομα)

  • ½ φλ. χυμό ανανά
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 2 κ. σ. κορν φλάουερ
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ. σ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε διαλύοντας το κορν φλάουερ σε ένα μικρό φλιτζανάκι νερό. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε σε μία μικρή κατσαρόλα όλα μας τα υλικά αφήνοντας εκτός το κορν φλάουερ και να αφήσουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτάκια, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και το κορν φλάουερ για να πετύχουμε το πηχτό αποτέλεσμα.

Βonus: Μπορείς να προσθέσει χοντροκομμένα κομματάκια πιπεριάς και κρεμμυδιού στη σάλτσα σου, αρκεί να τα τσιγαρίσεις πρώτα ελάχιστα για να μαλακώσουν. 

Το μόνο βέβαιο; Όποιος τη γευτεί θα ενθουσιαστεί!