Monkey Bread: Το νούμερο ένα trend στα γλυκά και πώς να το φτιάξεις

Η καλύτερη συνταγή.
Monkey Bread: Το νούμερο ένα trend στα γλυκά και πώς να το φτιάξεις

Της Μάρως Καρούση 

Εάν τα γλυκά είχαν catwalks και fashion magazines, το συγκεκριμένο θα ήταν εκείνο το trend που εμφανίστηκε πριν καμιά διετία και έκανε το απόλυτο μπαμ.

To Monkey Bread είναι εδώ για σένα που δεν το πολυέχεις με την κουζίνα αλλά θέλεις ένα γλυκάκι.

Για σένα που το παρα-πολυέχεις με την κουζίνα και κάνεις εκατό χιλιάδες πράγματα για να φάει η οικογένεια, με το μυαλό σου να έχει γίνει πια πουρές όσον αφορά στο snack. Γιατί το Monkey Bread είναι το ιδανικότερο snack.

Και για όλους εμάς που θέλουμε κάτι γρήγορο, κάτι εύκολο που τρώγεται με τα χέρια, πάλι είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYC Food (@nyc.food) στις

Ξεκινάμε;

Για την ζύμη θα χρειαστείς

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια γάλα (χλιαρό)
  • 80 γραμμάτια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά (ξερή)
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ βάζουμε μαγιά, γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να μην είναι κολλώδες.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το βούτυρο και ξαναχτυπάμε.

Αφού έχουμε έτοιμο το ζυμάρι μας, το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μια ώρα, ώστε να «ξεκουραστεί».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jen Sobjack (@introvertbaker) στις

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και σε ένα ξεχωριστό ανακατεύουμε ζάχαρη και κανέλλα.

Παίρνουμε μια φόρμα cake λοιπόν, την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε κάτω κάτω δύο μεγάλες κουταλιές από ζάχαρη και κανέλλα.

Και τώρα ξεκινάει το fun part!

Πλάθεις τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βουτάς κάθε ένα από αυτά, στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης και κανέλλας και τα τοποθετείς ένα ένα μέσα στην φόρμα του cake.

Σκεπάζεις για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας και ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, αέρα.

Η βασική σου συνταγή είναι αυτή, το τι topping ή γλάσο θα επιλέξεις για να το συνοδέψεις, είναι καθαρά στο χέρι σου και στα γούστα σου.

What's Next