DIY: Το top λάδι μαυρίσματος που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου

Γιατί η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από τώρα.
DIY: Το top λάδι μαυρίσματος που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου

Της Μάρως Καρούση

Το ότι διανύουμε την επίσημη περίοδο της άνοιξης, με ήλιο, ζέστη και όλα τα κομφόρ που αυτή κουβαλά, κάνει πολλούς να θεωρούν πως έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μέχρι το καλοκαίρι και το αγαπημένο των περισσότερων γυναικών, μαύρισμα.

Αυτό που δεν μπορούμε, όμως, να συντονίσουμε στο μυαλό μας, είναι πως ο ήλιος καίει από τώρα και εφόσον έχουμε ξεκινήσει -και αν όχι πρέπει άμεσα- να χρησιμοποιούμε αντηλιακές κρέμες στο πρόσωπό μας, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε και λάδι μαυρίσματος, εφόσον επιθυμούμε να «χτίσουμε» σιγά σιγά, την ηλιοκαμένη εικόνα μας.

Γιατί ναι, αν ξαφνικά θελήσουμε μέσα Ιουλίου να αποκτήσουμε το golden μαύρισμα του τέλους Αυγούστου, με συνεχή χρήση baby oil και άλλους τέτοιους λανθασμένους τρόπους, το αποτέλεσμα δεν θα μας δικαιώσει.

Έτσι, ακολουθώντας το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», πάμε να δούμε πώς να κάνουμε το πιο εύκολο λάδι  μαυρίσματος, με φυσικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και μπορούμε να φτιάξουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Τι θα χρειαστεί; Λάδι, βερύκοκα καρότο!

Το καρότο είναι τροφή που ενισχύει την μελανίνη του δέρματος και χρησιμοποιείται -εξαιρετικά «πειραγμένο» φυσικά- μέσα στα λάδια μαυρίσματος του εμπορίου.

DIY: Το top λάδι μαυρίσματος που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου

Για να φτιάξεις το δικό σου λάδι με καρότο χρειάζεσαι:

  • 5 σταγόνες ιώδιο
  • Ένα μεγάλο καρότο και δύο βερίκοκα, αφού τα έχεις περάσει στον αποχυμωτή ή το μίξερ
  • Ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο

Πώς να το φτιάξεις

Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ανακινείς για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Bonus 

Στα πρώτα μπάνια στη θάλασσα που εκτίθεσαι για πρώτη φορά στον καλοκαιρινό ήλιο, πριν φορέσεις το αντηλιακό και το λάδι μαυρίσματος, μπορείς να καταναλώσεις ένα μισάωρο πριν μερικά βερίκοκα ή καρότα, για να ενισχύσεις περισσότερο και γρηγορότερα, τα επίπεδα μελανίνης στο σώμα σου.