Της Μάρως Καρούση 

Φυσικά και γνωρίζουμε πως άλλο η σειρά, άλλο η πραγματική ζωή. Άλλος ο ηθοποιός, άλλος ο ρόλος και καλό είναι να μην συγχέουμε αυτές τις δύο έννοιες στο μυαλό μας, όσο ρεαλιστικά και να ερμηνεύεται ο εκάστοτε ρόλος.  

Έρευνες έχουν δείξει, πως όταν ένας αγαπημένος μας ήρωας από σειρά, πεθαίνει -στη σειρά πάντα- ή αποχωρεί από το βασικό cast, βιώνουμε στα αλήθεια, μια συνθήκη πένθους.  

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο heartbreaking αποχωρήσεις ηθοποιών, από τις πιο γνωστές και αγαπημένες σειρές; 

#1 Shannen Doherty, Charmed

Τρεις αγαπημένοι πρωταγωνιστές που «εκθρονίστηκαν» στα μέσα της σεζόν με όχι και τόσο όμορφο τρόπο

Οι καβγάδες της Doherty με τον παραγωγό της σειράς ήταν πολύ γνωστοί και πλέον μέρος της ρουτίνας των γυρισμάτων. Όταν όμως στο προσκήνιο των τσακωμών, ήρθε και η συμπρωταγωνίστρια Alyssa Milano, τα πράγματα έγιναν πολύ σοβαρά. 

Η Doherty αποφάσισε να αποχωρήσει, θεωρώντας πως επειδή ακριβώς το story βασίστηκε στις τρεις πρωταγωνίστριες – μάγισσες – αδερφές, η σειρά θα σταματούσε με την απουσία της. Η απάντηση της παραγωγής ήταν ένας βασανιστικός θάνατος για τον χαρακτήρα της με τη Rose McGown να της απαντά πως «ουδείς αναντικατάστατος»   

#2 Patrick Dempsey, Grey’s Anatomy 

Τρεις αγαπημένοι πρωταγωνιστές που «εκθρονίστηκαν» στα μέσα της σεζόν με όχι και τόσο όμορφο τρόπο

Και αν έχουν γίνει αποχωρήσεις και θανατικά στο Grey’s.

Για την ακρίβεια έχουν γίνει τόσες πολλές όπου στον τωρινό κύκλο, από το βασικό cast έχουμε μόνο την Meredith και τον Karev. Το θέμα είναι πως έπρεπε να βρούμε εκείνη την αποχώρηση που «πόνεσε» πιο πολύ το κοινό.  

Εκείνη την αποχώρηση που ήταν η αιτία να σταλούν εκατομμύρια γράμματα στην παραγωγό Shonda, ώστε να τον γυρίσει πίσω. Φυσικά μιλάμε για τον Dr. McDreamy, όπου εκεί που δεν το περίμενε κανείς, μας άφησε.

Προς τα έξω βγήκε πως ο ηθοποιός ήθελε να κάνει και άλλα πράγματα, με την αλήθεια να είναι πολύ διαφορετική. Για την ακρίβεια, μόνο που δεν βγήκαν μαχαίρια με την Shonda

#3 Charlie Sheen, Two and a Half Men 

Τρεις αγαπημένοι πρωταγωνιστές που «εκθρονίστηκαν» στα μέσα της σεζόν με όχι και τόσο όμορφο τρόπο

Παρόλο που ο Ashton Kutcher υπήρξε μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη για αντικαταστάτης του Charlie, δεν είναι μυστικό πως δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε την σειρά, με την μισή να είναι ξεκάθαρα πάνω του, χωρίς αυτόν. 

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος ζωής του, το ότι πήγαινε 9 στις 10 φορές, μεθυσμένος στα γυρίσματα, ανάγκασαν την παραγωγή να τον απομακρύνει από την σειρά, με τον Sheen να μην αντιδρά τόσο κόσμια στο άκουσμα αυτής της απόφασης…