Καρμπονάρα με τις μισές θερμίδες και την ίδια γεύση; Μάθε πώς

Κι όμως, γίνεται.
Καρμπονάρα με τις μισές θερμίδες και την ίδια γεύση; Μάθε πώς

Της Μάρως Καρούση 

Εάν υπάρχει ένα πιάτο που όλες λατρεύουμε και όλες γνωρίζουμε πόσο παχυντικό αλλά συνάμα τόσο κολασμένα νόστιμο είναι, δεν είναι άλλο από την καρμπονάρα.

Κρέμα γάλακτος, μπέικον, λιωμένα τυριά και δωράκι 950 θερμίδες η μερίδα. Κάτι που το καθιστά κάπως απροσπέλαστο για παραπάνω από δύο φορές τον μήνα -και πολύ λέμε-, αφού δεν είναι μόνο θέμα κιλών και σώματος, αλλά φυσικά και υγείας.

Το να «βομβαρδίζεις» τον οργανισμό σου με τέτοια γεύματα, εξαιρετικά νόστιμα μεν, τρομερά βλαβερά δε, είναι από μόνο του ένα μικρό καμπανάκι για να αναζητήσουμε εναλλακτικές μορφές που και θα απολαύσουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις αλλά θα το κάνουμε με τον τρόπο που πρέπει.

Για να μπορείς να το απολαύσεις περισσότερες φορές μέσα στον μήνα. Γιατί ναι, υπάρχει εναλλακτική με μόλις 380 θερμίδες!

Καρμπονάρα με τις μισές θερμίδες και την ίδια γεύση; Μάθε πώς

Τι πρέπει να κάνεις

Αντί για τα κλασσικά λευκά μακαρόνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολικής άλεσης τα οποία είναι εξαιρετικά νόστιμα και αν κλείσεις τα μάτια σου, ειλικρινά δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

Αντί για μπέικον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καπνιστή γαλοπούλα, που έχει πολύ πιο κάτω από τις μισές θερμίδες, αλλά «κρατά» την ίδια πικάντικη γεύση.

Ακόμα, θα αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί με αντίστοιχα προϊόντα στην light τους εκδοχή και φυσικά και δεν θα καταλάβουμε καμία διαφορά.

Και αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, μάθε πως με την αρχική, original συνταγή μιας καρμπονάρας, τα λιπαρά οξέα και η χοληστερόλη αυξάνονται με ρυθμό που δεν μπορείς ούτε η ίδια να πιστέψεις.

Άρα μήπως να το ξανασκεφτείς;