Ξεμένεις πάντα πριν το τέλος του μήνα; Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη.
Ξεμένεις πάντα πριν το τέλος του μήνα; Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Της Μάρως Καρούση 

Η εκμάθηση του τρόπου εξοικονόμησης χρημάτων δεν  θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δύσκολη υπόθεση.

Είναι μια εξαιρετικά καλή ιδέα για όλες μας ώστε να έχουν λίγα χρήματα στην άκρη, που μπορούν να σας βοηθήσουν σε πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας. Από μια αγορά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μέχρι εκείνο το ταξίδι που πάντα θέλαμε να κάνουμε, αλλά ποτέ δεν είχαμε αρκετά χρήματα!

Αναρωτιέσαι αν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι εξοικονόμησης για να επιτύχεις όλα αυτά που θέλεις; Υπάρχουν και είναι οι εξής:

Εγγραφείτε στα προγράμματα ανταμοιβής πελατών

Δημιουργήστε μια ξεχωριστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εγγραφείτε σε κάθε δωρεάν πρόγραμμα επιβράβευσης που προσφέρεται.

Με αυτόν τον τρόπο, το κύριο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας δεν λαμβάνει ανεπιθύμητα μηνύματα, ενώ ακόμα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές που παρουσιάζονται συνήθως αποκλειστικά στα μέλη. 

Δοκιμάστε την επισκευή κάποιων ρούχων

Την επόμενη φορά που ένα ρούχο σου χαλάει ελαφρώς ή σκίζεται μην σκεφτείτε αμέσως να το πετάξετε ώστε να αγοράσετε ένα καινούργιο στη θέση του.

Αντίθετα σκεφτείτε μήπως μπορεί να επισκευαστεί.

Ξεμένεις πάντα πριν το τέλος του μήνα; Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Οι περισσότερες -βασικές τουλάχιστον- επισκευές ρούχων μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε με λίγη έρευνα και πρακτική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ξεκινήστε να πίνετε περισσότερο νερό

Με την κατανάλωση περισσότερου νερού, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε πιο ακριβά ποτά, όπως σόδα, χυμό ή coca cola, αλλά θα αποκομίσετε φυσικά και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Σβήσε τα φώτα!

«Δεν μπορεί πραγματικά να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό μου», θα μου πεις. Όμως η αλήθεια είναι πως κάνει.

Αν δεν χρησιμοποιείτε το φως εκείνη την ώρα, προσπαθήστε να το εντάξετε στις συνήθειες σας και μόλις φεύγετε από ένα δωμάτιο, να το κλείνετε.

Ξεμένεις πάντα πριν το τέλος του μήνα; Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Πιθανότατα θα βρείτε τον εαυτό σας να τρώει πολύ περισσότερο έξω ή να παραγγέλνει delivery, από ότι να μαγειρεύει στο σπίτι. Αυτό φυσικά, προϋποθέτει, τι άλλο; Λεφτά, λεφτά λεφτά.

Προσπαθήστε λοιπόν,  να μαγειρεύετε περισσότερα γεύματα στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, το μαγείρεμα θα βελτιωθεί πολύ και κατ’ επέκταση η τσέπη σας και η υγεία σας.