Συνταγές χειμώνα! Τρεις σούπες βελουτέ που θα σε ξετρελάνουν

Μανιτάρι, κολοκύθα και παντζάρι στα πιο βελούδινά τους.
Συνταγές χειμώνα! Τρεις σούπες βελουτέ που θα σε ξετρελάνουν

Της Μάρως Καρούση 

Σήμερα θα αποκαταστήσουμε τη φήμη ενός από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά, ενός πιάτου που έχει συνδεθεί με μέρες που δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά και ίσως είναι και λίγο λύση ανάγκης.

Σήμερα λοιπόν, θα θέσουμε στη θέση που της αξίζει τη σούπα, αλλά όχι μια οποιαδήποτε μορφή της, αλλά τη σούπα στα καλύτερά της, δηλαδή την κατηγορία βελουτέ.

Φυσικά και οι αγαπημένες μας βελουτέ σούπες, δεν πρέπει να περιορίζονται στη χειμερινή περίοδο, αφού μπορούν να αποτελέσουν ένα άρτιο και αρκετά fusion πιάτο, σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ας δούμε λοιπόν τις τρεις κορυφαίες συνταγές που πρέπει να δημιουργήσεις άμεσα, και σίγουρα θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις ό, τι είχες στο μυαλό σου για τις σούπες.

Παντζαρόσουπα

Αρχικά είναι μία σούπα εξαιρετικά εντυπωσιακή, με το μοναδικό αυτό κόκκινο χρώμα της, να σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις.

Πώς θα τη φτιάξουμε λοιπόν;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda (@fanofthisplanet) στις

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις 80 ml ελαιόλαδο και ξεκινάς να σοτάρεις 1 μεγάλο κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις 4 παντζάρια σε μικρά κομμάτια, 1 γλυκοπατάτα  και 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ και τα αφήνεις και αυτά να σοταριστούν για λίγο.

Σβήνεις με 100 ml χυμό πορτοκαλιού και 300 ml ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνεις (όσο θέλει ο καθένας), και τα αφήνεις εκεί σε μέτρια φωτιά, ώστε να μαλακώσουν για περίπου μισή ώρα.

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ,  πολτοποιείς όλα τα υλικά και ανάλογα με τη σύσταση που έχει το μείγμα, προσθέτεις χυμό πορτοκάλι ή και ζωμό από τα λαχανικά, μέχρι να δεις αυτή τη λεία, βελούδινη μορφή που πρέπει να έχει η σούπα μας.

Αφού λοιπόν την έχει αποκτήσει, την ξανατοποθετείς στην κατσαρόλα για να πάρει μια τελευταία βράση και είσαι έτοιμη.

* Εάν θες φυσικά να το πας ένα βήμα παρακάτω, φτιάξε ένα μικρό ντιπ από γιαούρτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο, και κάνε ένα κενέλ από αυτό, (τι νομίζατε, βλέπαμε φανατικά MasterChef)  μέσα στην υπέροχη δημιουργία μας.

Μανιταρόσουπα

Υπέροχη, πεντανόστιμη και ιδανική επιλογή για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι που θα οργανώσεις σπίτι σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Primal Gourmet (@primal_gourmet) στις

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με 50 ml ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις 1 ξερό κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο μαζί με 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.

Προσθέτεις 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια από ό, τι ποικιλία θέλεις, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις για άλλα τρία λεπτά τα υλικά στη φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά, κλείνεις το καπάκι και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για μισή ώρα.

Μετά το πέρας της ώρας, αποσύρεις το σκεύος, ρίχνεις 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις.  Πολτοποιείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρεις με λάδι τρούφας.

Κολοκυθόσουπα

Ίσως η πιο γνωστή βελουτέ σούπα, χωρίς φυσικά αυτό να της αναιρεί τίποτα από την αίγλη της!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avido food ? (@avidofood) στις

Ψιλοκόβεις 1 πράσο, 1 ξερό κρεμμύδι και 2 πατάτες και τα σοτάρεις  σε μια κατσαρόλα με ένα κυβάκι βούτυρο. Αφού μαραθούν, προσθέτεις 1/2 κιλό κολοκύθας κομμένη σε μικρά κομμάτια, 2 καρότα, ό, τι μπαχαρικά θέλει ο καθένας, 1lt ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε για 25 λεπτά με μισή ώρα.

Αφού μαλακώσουν τα υλικά μας, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος (έλα κρέμα θα βάλεις, αν θα το κάνεις θα το κάνεις σωστά).

Είσαι έτοιμη να σερβίρεις!