Οι 3 + 1 top προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Λοιπόν, πού θα πάμε;
Οι 3 + 1 top προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Έχεις ρουτινιάσει και θέλεις μια νότα αλλαγής για Σαββατοκύριακο;

Μιας και ο χειμώνας έχει αρχίσει δειλά – δειλά να μας χαρίζει τις πρώτες ψύχρες και βροχές, ψάξαμε και βρήκαμε τους καλύτερους προορισμούς για διήμερο.

Για μια όμορφη απόδραση  το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μια μικρή βαλίτσα και να πάρετε μαζί σας την καλύτερη παρέα.

Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει μοναδική ομορφιά αλλά και απίθανους προορισμούς για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με άτομα που επιθυμείτε.

Μονεμβασιά

Οι 3 + 1 top προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Για τις ρομαντικές ψυχές που επιθυμούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον έρωτά τους, τότε η Μονεμβασιά είναι μια εκπληκτική επιλογή και θα σας πω ακριβώς τον λόγο. Αρχικά μιλάμε για την καστροπολιτεία  της Λακωνίας.

Το κλίμα είναι ιδίως για αυτή την εποχή το καταλληλότερο καθώς έχει λιγότερη ζέστη, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα να επικρατεί.

Ντυθείτε όσο πιο casual μπορείτε, διότι θα σουλατσάρετε ώρες ατελείωτες στο πανέμορφο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι το οποίο περιβάλλεται από κάθε είδους φαναράκια, μπουκαμβίλιες και διαφόρων ειδών μπαράκια και μαγαζάκια τα οποία καταλήγουν στην πλατεία του Χριστού Ελκομένου.

Πόσο πιο ρομαντικά πια!

Αράχωβα

Οι 3 + 1 top προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Για τους φυσιολάτρεις και τους εξερευνητές συνιστώ ανεπιφύλακτα ως top κοντινό προορισμό την Αράχωβα.

Οι πολύ τολμηροί, επιβάλλεται να επισκεφτούν το Σπήλαιο των Λιμνών που βρίσκεται στο χωριό Καστριά και χαρακτηρίζεται ως σπάνιο φυσικό δημιούργημα καθώς περιέχει σταλακτίτες και περίεργους μυστηριώδεις διαδρόμους.

Αυτό το μέρος όμως προσφέρεται και για τους λάτρεις του καλού φαγητού και της καλοπέρασης καθώς υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά και εστιατόρια.

Επειδή, όμως, όταν επισκεπτόμαστε ένα μέρος θέλουμε να μας μείνει και κάτι πέρα από την διασκέδαση τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να δει εκεί είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Πήλιο

Οι 3 + 1 top προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

Είναι ο ιδανικότερος προορισμός και για τις τέσσερις εποχές γιατί συνδυάζει εκπληκτικά βουνό και θάλασσα.

Αυτό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι η μαγευτική Πορταριά με τα γραφικά καλντερίμια και τα παραδοσιακά προϊόντα του γυναικείου Αγροτουριστικού συνεταιρισμού που αποδεικνύουν την διατήρηση του παλαιού μέσα στο σύγχρονο.

Το μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει πράσινο και τρεχούμενα νερά είναι ο ιδανικότερος προορισμός για τους φυσιολάτρεις.

Όσο για τους καλοφαγάδες; Υπάρχει η πλατεία Μερκούρη που είναι γεμάτη από παραδοσιακά ταβερνάκια.

Η επιλογή δική σου…

Καλό σου ταξίδι λοιπόν!