«Συνταγή επανεκκίνησης»: Η ιδιοφυής πρόταση τη Σίφνου για το φετινό καλοκαίρι

Μπράβο τους...
«Συνταγή επανεκκίνησης»: Η ιδιοφυής πρόταση τη Σίφνου για το φετινό καλοκαίρι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Την ώρα που όλα τα ελληνικά νησιά βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας που τείνει να πλήξει τον τουρισμό, η Σίφνος με μια τουριστική καμπάνια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αριστούργημα», ξορκίζει το κακό και σου επισημαίνει τους λόγους που πρέπει να την επισκεφτείς.

Αν έχεις ξαναπάει φυσικά, αποκλείεται να την έχεις βγάλει  από μυαλό σου.

Το βίντεο θα σε ταξιδέψει σε ένα από τα πιο ερωτεύσιμα νησιά των Κυκλάδων και ο συμβολικός τίτλος «Συνταγή επανεκκίνησης» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ιδιοφυής, λόγω του Νικόλαου Τσελεμεντέ, που αποτελεί εμβληματικό πρόσωπο για την Σίφνο.

Αν δεν έχεις επισκεφτεί το νησί, δεν μπορείς να αντιληφθείς ολοκληρωτικά την δυναμική του, αφού δεν φημίζεται πως έχει τις πιο ωραίες παραλίες του Αιγαίου, ούτε την πιο έντονη νυχτερινή ζωή των Κυκλάδων.

Οι λόγοι για τους οποίους ξεχωρίζει η Σίφνος, είναι η αίσθηση που σου αφήνει η διαδρομή από την Απολλωνία ως το λιμάνι, οι μυρωδιές θυμαριού που αναβλύζουν από τα βουνά και τα φαγητά που όμοια τους δεν θα βρεις σε κανένα άλλο κυκλαδονήσι.

Τα άπειρα λευκά εκκλησάκια που στολίζουν τα βουνά, το εμβληματικό Κάστρο που περπατώντας στα σοκάκια του θα νιώσεις πως επιτελείς ταξίδι στον χρόνο και οι ντόπιοι που θα σε καλημερίσουν με μια ατόφια απλότητα σαν να είσαι παιδί τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μην μπορείς να την απαρνηθείς.

Οι δαντελωτές παραλίες της θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς καθώς υπάρχουν όσες ακριβώς χρειάζεσαι ώστε να βρεις αυτή που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anestis ↟ (@itsanestis) στις

Η Απολλωνία, μια από τις πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων, θα σου προσφέρει ατέλειωτες περατζάδες στα στενά σοκάκια της, αλλά και υπέροχες ταράτσες για να πιεις το ποτό σου. Πρόκειται για το πιο κοσμικό σημείο του νησιού, που «βγάζει» ωστόσο μια ατόφια ταπεινότητα που δεν μπορεί αυτόματα να συγκριθεί με καμία άλλη αντίστοιχη.

Λίγα λεπτά μακριά θα βρεις τον Αμπελώνα, τον οικισμό που έχει πολλούς φαν και που όλοι θα θέλαμε να είναι το χωριό μας. Εκεί θα απολαύσει το μάτι σου την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική μαζί με τον αρχιτεκτονικό ρυθμό, ενώ θα δεις ντόπιους να πίνουν τον καφέ τους στα σκαλάκια του σπιτιού τους.

Είναι ακριβώς εκεί που η απλότητα συναντάει την πηγαία ομορφιά και μαζί κάνουν θαύματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis (@sakis_3000) στις

Για το τέλος αφήσαμε το εκκλησάκι της Χρυσοπηγής αλλά και το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων που αποτελούν τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Σίφνου. Αν πας και δεις την θέα θα καταλάβεις τον λόγο, ενώ παράλληλα θα απαθανατίζεις το ιδιαίτερο τοπίο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece) στις

Η Σίφνος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδας και ο λόγος θα παραμένει άγνωστος, μέχρι να την περπατήσεις. Τότε θα αντιληφθείς γιατί όσοι πήγαν, πάντα θα επιστρέφουν.