Λένε πως το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία κι όχι ο προορισμός. Αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα ο ενθουσιασμός κατά τη μετάβασή μας από την καθημερινή μας ρουτίνα στις στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που οι διακοπές προσφέρουν χτυπάει κόκκινο εκείνες τις ώρες.

Ωστόσο, όση χαλαρά κι αν ξεχειλίζει από τα μάγουλά σου, θα έρθουν αβίαστα και ορισμένα λεπτά βαρεμάρας ή -ακόμα χειρότερα- άγχους.

Τότε, όμως, θα έχεις μεριμνήσει και η μια δραστηριότητα θα έρχεται μετά την άλλη αφήνοντάς σε έκπληκτη μόλις το κουδουνάκι της προσγείωσης αρχίσει να χτυπάει.

H καλύτερη λύση είναι να ασχοληθείς με οτιδήποτε καινούργιο κι αν έχεις πρόσφατα αγοράσει, όπως ένα νέο gadget. Η ανυπομονησία να το ανακαλύψεις και να το ξεψαχνίσεις θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση για αρκετό χρόνο, όσο θα είσαι κολλημένη στο κάθισμά σου.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Netflix και… τα συνεφή

Αυτό σίγουρα δεν πρέπει να το αμελήσεις καθώς προϋποθέτει προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει αρκετά επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά ή την ταινία που πάντα ήθελες να δεις, φόρεσε τα ακουστικά σου και off you go! Με τόσες διαθέσιμες πλατφόρμες δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις…

Άγχος εν ώρα πτήσης | Τρεις δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ξεχαστείς

Unsplash

Παιχνίδια

Το κινητό σου θα είναι ο θησαυρός σου αυτές τις ώρες ακόμα και χωρίς σύνδεση στο internet. Κατέβασε παιχνίδια, όπως αυτά του μυαλού, της ζωγραφικής ή της διακόσμησης εσωτερικών χώρων που θα σε βυθίσουν σε έναν άλλο, ψηφιακό κόσμο.

Άγχος εν ώρα πτήσης | Τρεις δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ξεχαστείς

Unsplash

Βιβλίο

Διαχρονική λύση που πάντα ξέρει να κρατάει την καλύτερη συντροφιά. Πολλές φορές παραλείπεται λόγω του βάρους, όμως αξίζει πολύ περισσότερο να πάρει τη θέση οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου.

Τι γίνεται, όμως, στο ταξίδι της επιστροφής;

Εκεί, η βαριά σου ψυχολογία θα ελαφρύνει μόνο στην αγκαλιά του Spotify…