Εναλλακτική απόλαυση: Η νέα μόδα στις διακοπές που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος

Φέτος που οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω κορωνοϊού, αλλάζουν όπως είναι λογικό και οι συνήθειες του κόσμου.
Εναλλακτική απόλαυση: Η νέα μόδα στις διακοπές που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο διαφορετικά που έχουμε ζήσει.

Ο κίνδυνος του κορωνοϊού, θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας πως θα ελλοχεύει και τις μέρες που θα βρίσκομαστε σε διακοπές.

Οι περισσότεροι από εμάς θα επιλέξουμε θεωρητικά τις πιο ασφαλείς λύσεις ταξιδιού και τους προορισμούς που φανταζόμαστε πως δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας.

Μπορούμε όμως ποτέ να είμαστε απολύτως σίγουροι; Υπάρχει κάποιο είδος διακοπών που θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να νοσήσουμε ή να μεταφέρουμε τον ιό στα αγαπημένα μας πρόσωπα που κινδυνεύουν περισσότερο με την επιστροφή μας;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα είδος διακοπών που θεωρείται πιο ασφαλές από τα υπόλοιπα και πως αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς, διακαή πόθο. Μήπως ήρθε τελικά η σειρά του; Οι διακοπές με ιστιοπολοϊκό είναι ο εναλλακτικός τρόπος διακοπών που «σαρώνει» φέτος.

Μια περιήγηση στο διαδίκτυο μας κάνει να αντιληφθούμε πως η ζήτηση φέτος είναι υψηλή, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, όπως είναι λογικό. Οι εταιρείες που θα σου παρέχουν τα σκάφη τους είναι πολλές και η αναζήτηση αποτελεί την εναλλακτική αναζήτηση ξενοδοχείου.

Συνήθως τα σκάφη χωρούν από 4 – 6 έως και 10 άτομα, ανάλογα με το μήκος του ιστιοπλοϊκού που τα κατατάσσει στα μικρά, τα μεσαία και τα μεγάλα. Η αφετηρία είναι συνήθως το λιμάνι του Λαυρίου ή η Μαρίνα του Αλίμου. Ο προορισμός; Κυκλάδες ή Αργοσαρωνικός.

Όλα είναι ανάλογα με την διάθεση και τα γούστα των πελατών αναφορικά με τα μέρη που θα επισκεφτούν.

Οι παροχές είναι αυτό που αναζητάμε όλοι φέτος. Ατελείωτες ώρες στη θάλασσα, γαλάζια τοπία, ηρεμία και αγαπημένη παρέα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πηγαίνεις καλά με την θάλασσα, γιατί αλλιώς δεν… παλεύονται οι τόσες ώρες.

Μπορεί όλοι να έχουμε την πεποίθηση πως πρόκειται για πολύ ακριβό σπορ… όμως αν δεις πόσα εξοικονομείς συγκριτικά με τις συμβατικές διακοπές, θα εκπλαγείς. Ειδικά αν επιλέξεις ημερομηνίες που δεν βρίσκονται στη καρδιά της τουριστικής σεζόν.

Τα χρήματα που θα ξοδέψεις θα είναι μόνο εκείνα που έχεις συνεννοηθεί με την εταιρεία ενοικίασης, δεν θα προκύψουν περιττά έξοδα αν δεν το επιθυμείς. Το πλήρες πακέτο μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Σιγουρέψου πως θα έχεις την κατάλληλη παρέα. Διακοπές με σκάφος με άτομα που δεν πολυσυμπαθείς, είναι απαγορευτικός συνδυασμός. Κάνε την έρευνα αγοράς σου και μπορείς φέτος να είσαι εσύ αυτός που βλέπεις κάθε χρόνο στα νησιά, να αράζει στο σκάφος…