5 make-up pro tips που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που μακιγιάρεσαι

Tα «μυστικά» των επαγγελματιών θα κάνουν το μακιγιάζ σου υπόθεση ρουτίνας.
5 make-up pro tips που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που μακιγιάρεσαι

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Το μακιγιάζ πρέπει να είναι παιχνίδι, να το αντιμετωπίζεις όχι σαν αναγκαίο κακό, μα σαν κάτι απόλυτα διασκεδαστικό. Όμως, απαιτεί και προσοχή ώστε να έχεις και το σωστό αποτέλεσμα.

Σήμερα λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σας τα πιο αγαπημένα μου tips που θα σας κάνουν… expert του είδους!

Κεφάλαιο «eyeliner»

Πριν σχηματίσεις το eyeliner σου φοβούμενη πως δεν θα πετύχει, σχεδίασε το με ένα μαύρο μολύβι και αφού το «σιγουρέψεις» πέρνα από πάνω τη γραμμή σου με το κανονικό προϊόν.

Κεφάλαιο «mascara»

Εάν λερωθείς με mascara δε θέλω πανικό! Συνέχισε το μακιγιάζ σου ανενόχλητη και στο τέλος χρησιμοποίησε μια μπατονέτα στεγνή και απλά καθάρισε τον λεκέ τρίβοντας ελαφρά.

Αν πάλι σου τέλειωσε η mascara αλλά ξέχασες να την αντικαταστήσεις σου έχω την απόλυτη λύση. Άνοιξε τη βρύση και πέρνα το βουρτσάκι του προϊόντος από κάτω και κατευθείαν πίσω στο μπουκαλάκι του. Θα σώσει σίγουρα για μια – δυο φορές!

5 make-up pro tips που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που μακιγιάρεσαι

Κεφάλαιο «χείλη»

Για να έχεις καλοσχηματισμένα χείλη αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν σου, πέρνα πρώτα ελάχιστο lip balm και στη συνέχεια ό,τι προϊόν περίσσεψε από την εφαρμογή του foundation με ένα σφουγγαράκι. Με αυτόν τον τρόπο αποχρωματίζεις ελαφρώς τα χείλη και δημιουργείς έναν καθαρό καμβά για το περίγραμμα σου!

Κεφάλαιο «foundation»

Έχεις αλλάξει χρώμα στην επιδερμίδα σου (λόγω καλοκαιριού λόγου χάρη) αλλά το foundation σου είναι ακόμα γεμάτο; Κανένα πρόβλημα! Ανάμειξε το με λίγη ενυδατική και εφάρμοσε το.

Όταν ολοκληρώσεις  το μακιγιάζ σου, χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο και με τερακότα ζέστανε λαιμό, κροτάφους και ζυγωματικά!

Είδες; It was more than easy!