Δε στέλνει; 3 + 1 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από την «αποστολή»

Σε όλες έχει τύχει.
Δε στέλνει; 3 + 1 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από την «αποστολή»
Pexels

Η περίεργη διαδικασία κατά την οποία στήνεσαι πάνω από το κινητό και κάθε 5 δευτερόλεπτα αναζητάς αυτό το μαγικό φωτάκι ή το κουδουνάκι της ευτυχίας που προμηνύει το μήνυμά του, σίγουρα αποτελεί μια άβολη στιγμή για την οποία δε νιώθουμε και τόσο υπερήφανες.

Μετά από τα πρώτα ραντεβού ή ένα μεγάλο τσακωμό ανυπομονείς να επικοινωνήσεις ξανά μαζί του και κυρίως να νιώσεις την ευχαρίστηση που η σκέψη του θα σου προκαλέσει όταν σου στείλει. Ωστόσο, πολλές φορές τα πράγματα για ποικίλους λόγους δεν εξελίσσονται ιδανικά και τελικά καλείσαι να κρατηθείς, να αντισταθείς και όσο κι αν θέλεις να μιλήσεις μαζί του να πρέπει να το καταπνίξεις βαθειά μέσα σου.

Μεταξύ μας, δεν υπάρχει η χρυσή λύση ή το μαγικό ελιξίριο που θα σε κάνουν να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις, αλλά τουλάχιστον όσο μπορούμε να καταφύγουμε στην αγκαλιά των παρακάτω ασχολιών τα baby steps θα κατακτώνται ένα-ένα και αποτελεσματικά.

Πες ένα μικρό αντίο στα social media

Έστω και για λίγο πες όχι στο κινητό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρατώντας το μυαλό σου απασχολημένο με άλλες ασχολίες όπως είναι ένα βιβλίο, μια βόλτα με φίλους ή μια ταινία. Αποτελούν πρακτικές που «τρώνε» χρόνο, αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι δηλαδή! Μάλιστα, την ίδια στιγμή του δείχνεις πως… you have a life και δεν ασχολείσαι όλη την ώρα με το κινητό σου.

Δε στέλνει; 3 + 1 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από την «αποστολή»

Unsplash

Γίνε chef για μια μέρα

Βρες τη συνταγή που σε ενθουσιάζει, ψώνισε τα υλικά και ξόδεψε όλο σου το μεράκι πάνω του. Η προσοχή σου θα είναι στραμμένη εκεί και το φλέγον ζήτημα θα παγώσει ακόμα και παροδικά. Έτσι κι αλλιώς αυτός είναι ο στόχος να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας.

Φιλοσόφησέ το

Αν, πάλι, ανήκεις στην κατηγορία, στην οποία δε θέλεις να κουκουλώνεις καταστάσεις τις οποίες θα βρεις, τελικά, μπροστά σου κάνε μια συζήτηση με τον εαυτό σου κι απάντησε στις ερωτήσεις. Γιατί θέλεις τόσο πολύ να σου στείλει, θα αλλάξει κάτι αν του στείλεις εσύ, θα καταφέρεις κάτι αν τον πιέσεις για να εκμαιεύσεις μια του κουβέντα; Στο τέλος, ίσως νιώσεις καλύτερα θέτοντας τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο και προστατεύοντάς τον ως το πολυτιμότερο αγαθό που έχεις στα χέρια σου.

Δε στέλνει; 3 + 1 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από την «αποστολή»

Unsplash

Βάλε ένα πρόγραμμα

Η εργασία που ποτέ δε φιλοτιμήθηκες να τελειώσεις, οι υποχρεώσεις που περιμένουν ή η δουλειά σου πάντα θα βρίσκονται εκεί να σε περιμένουν. Εκτελώντας αυτές τις προτεραιότητες και κάνοντας πράγματα που σε πάνε ένα βήμα μπροστά θα σε γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και θα βάλεις για ύπνο την ανάγκη αυτού του μαγικού κουμπιού.