Ποιες οι πιθανότητες να χωρίσεις ανάλογα με την ηλικία που παντρεύτηκες

Έρευνα μας απαντά και σε αυτό.
Ποιες οι πιθανότητες να χωρίσεις ανάλογα με την ηλικία που παντρεύτηκες
Unsplash

Ακούμε όλο και συχνότερα για νέα διαζύγια φίλων, γνωστών και συγγενών μας και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ, όσο καλές προδιαγραφές κι αν είχε ο γάμος.

Συχνά μπορεί να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που ένα ζευγάρι αποφασίζει να λύσει τον γάμο του, όμως ξέρεις κι εσύ πως η απάντηση δεν μπορεί να είναι απλή, αλλά και πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Για άλλα ζευγάρια θα έπαιρνες όρκο πως το διαζύγιο είναι προ των πυλών και για άλλα έπεσες από τα σύννεφα.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο ρόλο παίζει η ηλικία σε ένα διαζύγιο;

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ μας δίνει απαντήσεις αναφορικά με το πόσες πιθανότητες έχει ένα ζευγάρι να καταλήξει στο δικηγόρο, σύμφωνα με την ηλικία που είχε όταν παντρεύτηκε.

Ποιες οι πιθανότητες να χωρίσεις ανάλογα με την ηλικία που παντρεύτηκες

Unsplash

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, λοιπόν, τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν, σε σχέση με τους άλλους που έκαναν το βήμα λίγο αργότερα. Σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους, είναι τα ζευγάρια που παντρεύονται γύρω στα 31 τους χρόνια. Κι εκεί φαίνεται πως βρίσκεται η χρυσή τομή.

Αντίθετα, η έρευνα έδειξε πως ένας γάμος μέχρι την ηλικία των 32, έχει 11% πιθανότητες να καταλήξει σε διαζύγιο, ενώ κάθε επιπλέον χρόνος προσθέτει ένα 5% στην πιθανότητα.

Εμείς από την άλλη λέμε, πως όταν και μόνο όταν νιώσεις πως βρήκες τον κατάλληλο σύντροφό ζωής, εκείνον με τον οποίο θα μπορέσεις να ζήσεις τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής σου μαζί του, πρέπει να πάρεις την απόφαση για το τεράστιο αυτό βήμα.

Όποια και αν είναι η ηλικία, όποιες και αν είναι οι πιθανότητες.