Air condition addict; 4 τρόποι να προστατέψεις την επιδερμίδα σου

Όσο δελεαστικό κι αν είναι... έχει και τα αρνητικά του.
Air condition addict; 4 τρόποι να προστατέψεις την επιδερμίδα σου
Unsplash

Ο καύσωνας αποτελεί έναν επισκέπτη που μόλις μας χτυπάει την πόρτα κάνει έντονη κι αφόρητη την παρουσία του, με εμάς να αναζητούμε απεγνωσμένα μια ανάσα φρεσκάδας.

Πέρα από τα διάφορα τεχνολογικά ευρήματα και τα spray που μπορούν να μας δροσίσουν έστω παροδικά, στην κορυφή της λίστας στέκει το κλιματιστικό ή αλλιώς… η ανεκτίμητη αξία του καλοκαιριού.

Πόσες φορές έχεις πει όχι σε βόλτα, καφέ ή παραλία μόνο και μόνο για να κάτσεις στην αγκαλιά του καναπέ σου, έχοντας για παρέα το air condition; Σίγουρα αρκετές.

Εκείνο, ωστόσο, που μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει είναι ότι, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις, έτσι και το άκρως απαραίτητο αεράκι του μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου, αποτρέποντας κάθε παραγωγή ελαίου πάνω στο πρόσωπό σου, με αποτέλεσμα να τραβάει το δέρμα, το οποίο ενίοτε αποκτά κοκκινίλες ή, σε σπανιότερες περιπτώσεις, σπυράκια.

Οι παρακάτω τρόποι είναι εδώ για να μας φωτίσουν το δρόμο ώστε να μετριάσουμε αυτού του είδους την αφυδάτωση και να απολαύσουμε τη σχέση μας με το κλιματιστικό δίχως επιπτώσεις.

Χωρίς νερό δεν μπορείς

Ακριβώς και μάλιστα θα πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα, ώστε να διατηρήσεις μια ικανοποιητική ποσότητα στο σώμα σου.

Στο διάλειμμα λέμε «ναι»

Δυνατά και βροντερά. Η συνεχόμενη λειτουργία του κλιματιστικού σε εθίζει και ξεχνάς πως το έχεις όλη μέρα ανοιχτό. Με το να κάνεις κάποια breaks η επιδερμίδα θα επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα και θα μένει μακριά από αυτά τα μικρά παγωμένα σοκ θερμοκρασίας.

Air condition addict; 4 τρόποι να προστατέψεις την επιδερμίδα σου

Σύμμαχος η ενυδατική σου

Από τους μεγαλύτερους ήρωες καθώς η καθημερινή εφαρμογή της κάνει θαύματα! Επίσης, εάν νιώσεις την ανάγκη μπορείς να τη χρησιμοποιείς και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν κανόνες.

Αλλαγή στα φίλτρα

Άλλη μια περίπτωση, στην οποία τα φίλτρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για τα φίλτρα του air condition, τα οποία θα πρέπει να καθαρίζουμε κάθε 4 – 6 εβδομάδες και όχι μία φορά τον χρόνο, όπως κάνουν οι περισσότεροι.