3 + 1 ρομαντικά κλισέ που μάθαμε να πιστεύουμε αλλά δεν ισχύουν στις σχέσεις

Όσο και αν θέλουμε να τα πιστεύουμε.
3 + 1 ρομαντικά κλισέ που μάθαμε να πιστεύουμε αλλά δεν ισχύουν στις σχέσεις
Unsplash

Οι σχέσεις μεταξύ ενηλίκων είναι περίπλοκο πράγμα. Κάποιες φορές μπερδεύομαστε και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα και την πραγματικότητα από το ιδεατό σενάριο.

Η αλήθεια είναι πως γαλουχηθήκαμε με κάποια ρομαντικά κλισέ, που όσο πιο νωρίς καταλάβουμε πως δεν ισχύουν, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να νιώσουμε καλύτερα και να αποδεχτούμε τις σχέσεις μας.

Κάποιες από αυτές τις ατάκες τις ακούμε διαρκώς στις ταινίες και άλλες μας τις είπαν οι γιαγιάδες μας. Μπορεί να είναι υπέροχες, αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα ετερώνυμα έλκονται

Τέλειες οι ταινίες που παρουσιάζουν μια εξαιρετικά εξωστρεφή γυναίκα να ερωτεύεται τον εσωστρεφή μυστήριο τύπο, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό προκαλεί μόνο έλξη. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε φυσιολογικές συνθήκες, ένας άκρως εκ διαμέτρου έρωτας δεν μπορεί να καταλήξει με θετικό πρόσημο.

3 + 1 ρομαντικά κλισέ που μάθαμε να πιστεύουμε αλλά δεν ισχύουν στις σχέσεις

Θα βρεις το άλλο σου μισό

Δεν υπάρχει κανένα άλλο μας μισό πουθενά εκεί έξω. Είμαστε όλοι ολοκληρωμένες οντότητες που επιθυμούμε να αγαπηθούμε, να ερωτευτούμε και να πορευτούμε με έναν άνθρωπο που θα μας αγαπάει και θα μας σέβεται. Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν σελίδες τα ρομαντικά μυθιστορήματα.

Κάντε ένα παιδί και θα λυθούν τα προβλήματά σας

Το παιδί δεν φτιάχνει σχέσεις, αν εκείνες δεν είναι καλές. Η ιστορία και τα στατιστικά δείχνουν πως τα ζευγάρια που δεν έχουν σωστές βάσεις στη σχέση τους, διαταράσσονται τόσο πολύ με τον ερχομό ενός μωρού που συχνά καταλήγουν στο διαζύγιο. Το παιδί θα έρθει και θα γίνει καθρέφτης μεγεθυντικός για τα προβλήματα, για αυτό δεν πρέπει να «χρησιμοποιούνται» για να κουκουλώσουν τυχόν προβλήματα.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες και θέλουν «αγώνα»

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι δύσκολες. Κανονικά θα έπρεπε να είναι εύκολες και κανείς να μην προσπαθεί πολύ για να βρίσκεται σε αυτές. Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση και καταβάλλεις διαρκώς προσπάθεια για να μοιράζεσαι την καθημερινότητα σου με κάποιον άνθρωπο, μήπως δεν πρέπει να είσαι σε αυτή;