Τα κορίτσια του Sex and the City σε μια κουβέντα περί σχέσεων και χωρισμών είχαν αναφέρει πως για να ξεπεράσεις πλήρως τον πρώην σου, πρέπει να περιμένεις να περάσει το διπλό διάστημα από εκείνο που ήσασταν μαζί.

Άλλες θεωρίες αναφέρουν πως ο μισός χρόνος είναι αρκετός, ενώ εκείνες που μοιάζουν πιο συνετές είναι αυτές που αναφέρουν πως η κάθε μία από μας είναι ξεχωριστή και η κάθε σχέση μοναδική, οπότε ο χρόνος είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.

Μπορεί δηλαδή να χωρίσεις μια σχέση που ήταν σύντομη και να καταρρακωθείς ή να βγεις από έναν μακροχρόνιο γάμο και να ανακουφιστείς. Θα έχεις ακούσει τέτοιες ιστορίες, σωστά;

Μια έρευνα βάλθηκε να μας πει την «σχετική» αλήθεια αναφορικά με το πότε είναι συνετό να προχωρήσεις τη ζωή σου στο επόμενο στάδιο του φλερτ, του ραντεβού και γιατί όχι του έρωτα.

H επιστήμη απεφάνθη! Τόσο χρόνο θα χρειαστείς για να μπορέσεις να ερωτευτείς ξανά μετά από έναν χωρισμό

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Positive Psychology, το 70% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως κατάφεραν να μπορέσουν να δουν τον χωρισμό τους με καλό μάτι μετά από 3 μήνες.

Αυτό ήταν ακριβώς το σημείο στο οποίο μπόρεσαν να αντιληφθούν πως η ζωή είναι γλυκιά και μακριά από τους πρώην συντρόφους τους. Αυτό τι σημαίνει; Πως από κει και ύστερα κατάφεραν να δουν άλλους ανθρώπους ερωτικά και να φλερτάρουν ανέμελοι.

Για άλλους, αυτός ο χρόνος μπορεί να θεωρηθεί λίγος, για αυτό υπάρχει η ανάγκη να τονίσουμε πως η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Εσύ, πως ένιωσες μετά από το πρώτο τρίμηνο του χωρισμού σου;