Έρευνα έχει την απάντηση: Μετά από τόσα ραντεβού να οδηγηθείς στο κρεβάτι για μια υγιή σχέση

Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Ιλινόις, βάλθηκε να βάλει τέλος σε μια από τις πιο μεγάλες κουβέντες κάθε γνήσιας γυναικοπαρέας.
Έρευνα έχει την απάντηση: Μετά από τόσα ραντεβού να οδηγηθείς στο κρεβάτι για μια υγιή σχέση

Όταν έρχεται εκείνη η υπέροχη και λίγο αμήχανη ώρα των πρώτων ραντεβού, οι περισσότερες από εμάς αγχωνόμαστε για το πότε πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο στα χέρια του προσώπου που μας ενδιαφέρει και ποια είναι η χρονικά κατάλληλη στιγμή για την σημαντικότερη νύχτα της κοινής ζωής μας.

Της βραδιάς που θα ολοκληρωθεί η νέα μας σχέση.

Και μπορεί η συνηθέστερη άποψη που κυκλοφορεί να μας προτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και ανάλογα με το πώς θα κυλήσει το πράγμα, να κρίνουμε και να πράξουμε, ο ψυχολόγος ερευνητής του πανεπιστήμιου του Ιλινόις, Barton Goldsmith, έχει αντίθετη άποψη και μας μιλάει με αριθμούς.

Όχι, η σωστή απάντηση δεν είναι «στο τρίτο ραντεβού», ούτε στο πέμπτο, ούτε στο δέκατο. Ούτε και στο πρώτο! Εδώ θα μιλήσουμε με αριθμούς λοιπόν και καλά θα κάνεις να έχεις τον νου σου στο… ρολόι.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ερευνητή, λοιπόν, ένα ζευγάρι είναι έτοιμο να περάσει τη σχέση του σε άλλο επίπεδο, μόλις περάσει 36 ώρες υγιούς επικοινωνίας.

Τι σημαίνει αυτό; Κάποιες ώρες σινεμά, κάποιες ώρες για καφέ, κάποιες ώρες στο ποτό, όμως όπως διευκρίνησε ο επιστήμονας, δεν εννοεί 36 ώρες συνεχόμενες, αλλά διακοπτόμενες. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν τον γιατρό και την έρευνα του, πρέπει να νιώσουμε… ελεύθερες περίπου μετά από έναν μήνα ραντεβού, αν αυτά γίνονται δυο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Έρευνα έχει την απάντηση: Μετά από τόσα ραντεβού να οδηγηθείς στο κρεβάτι για μια υγιή σχέση

Φυσικά, η χρυσή τομή βρίσκεται στον χαρακτηρισμό που δίνει ο Goldsmith στην επικοινωνία μας, η οποία πρέπει να είναι υγιής και να ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ που θα θέσεις για να βρεθείς με έναν άνδρα σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Από την άλλη, όσο κλισέ και αν ακουστεί, εμείς θα το πούμε γιατί είναι το πιο σωστό: Δεν υπάρχει ποτέ καταλληλότερη ώρα από εκείνη που δυο άνθρωποι που αρέσουν ο ένας στον άλλον, θέλουν να γνωριστούν σε βαθύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο.

Αυτό είναι το μόνο βαρόμετρο που πρέπει να υπολογίσεις. Τώρα αν είσαι φοβερά control freak μπορείς να περιμένεις να κλείσει η επαφή σας 36 ώρες!