Τρία λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Για να μη σε βασανίζει αυτό το γιατί...
Τρία λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ορισμένες φορές οι απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες πίσω από συγκεκριμένες γωνιές των καθημερινών μας συνηθειών, στις οποίες κλείνουμε εμφατικά τα μάτια.

Ίσως γιατί ο χρόνος δεν μας επιτρέπει πολυτέλειες, ίσως γιατί η άγνοια βουλώνει τα αυτιά μας ή ίσως, γιατί απλά δεν μας βολεύει…

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που ταλανίζουν το μυαλό πολλών γυναικών είναι γιατί ενώ ξεπερνούμε τον εαυτό μας δεν καταφέρνουμε τελικά να φτάσουμε στην Ιθάκη και να μακρύνουμε τα μαλλιά μας. Άλλωστε, τα μακριά, πλούσια μαλλιά είναι αξιοζήλευτα ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία τρόπων που μπορούν να μεταμορφώσουν το όμορφο πρόσωπό σου.

Μήπως, όμως, τελικά, αυτή η προσπάθεια καλλιεργείται και περιορίζεται μόνο μέσα στο μυαλό σου;

Εάν είσαι κι εσύ σχολαστική στις παρακάτω συνήθειες μάλλον δεν φταίνε τα μαλλιά σου.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική

Ναι, ναι ξανά μπροστά μας συναντάμε αυτή την ενοχλητική λέξη και αίσθηση. Αυτή τη φορά, όμως, μετά το λούσιμο πιάσε τη βελούδινη, κρεμώδη υφή που θα μετατρέψει τα μαλλιά σου σε λεία και λαμπερή χαίτη. Μη βιαστείς να βγεις από το ντουζ, αφιέρωσε λίγο χρόνο σε εσένα.

Τρία λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Συχνό κούρεμα

Ανήκεις στην κατηγορία όσων αποφεύγουν εκτός από τον γιατρό και τον κομμωτή; Μάθε, λοιπόν, πως όσο εσύ κρύβεσαι η ψαλίδα σου εμφανίζεται και τελικά όταν μετά από πολλούς μήνες πάρεις τη μεγάλη απόφαση, η ποσότητα που θα χρειαστεί να αφαιρέσεις θα είναι διπλάσια και… μια τρύπα στο νερό έγινε.

Θερμότητα που καίει

Η αδυναμία στα κομψά, χτενισμένα μαλλιά εννοείται πως χαρακτηρίζει τις γυναίκες, ωστόσο χρειάζεται ένα μέτρο και μια ασπίδα μπροστά στη θερμότητα που μπορεί να βάλει φωτιά στις άκρες σου.

Επειδή, λοιπόν, το αποτέλεσμα μετράει και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα καταλήξεις να μην απολαμβάνεις κανένα ίσιωμα ακόμα κι αν οι δείκτες ξεπεράσουν τα όρια διότι θα έχουν αναπτύξει την ανοσία που χρειάζονται, εφάρμοσε το… αραιά και που πάντα σε συνδυασμό με μια θερμοπροστατευτική κρέμα.

Τρία λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Πες «όχι» στις παγίδες αυτές και δες τα μαλλιά σου να μακραίνουν όσο ποτέ δεν περίμενες.