Επιτέλους εκδίκηση: Το κόλπο για να πιάνει η δαγκάνα το αρκουδάκι που στοίχειωνε τα παιδικά μας χρόνια

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
Επιτέλους εκδίκηση: Το κόλπο για να πιάνει η δαγκάνα το αρκουδάκι που στοίχειωνε τα παιδικά μας χρόνια

Πόσα πράγματα μπορεί να εκνευρίσουν ένα μικρό παιδί; Μάλλον καλύτερα, πόσα πράγματα μπορούσαν να εκνευρίσουν εσένα όταν ήσουν παιδί;

Ίσως θα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού οι στιγμές εκείνες που σχημάτισαν δειλά δειλά τις πρώτες βρισιές στο παιδικό μυαλό σου.

Να ήταν τότε που ο Super Mario δεν πρόλαβε να πιάσει το μανιταράκι που θα του έδινε την πολυπόθητη ζωή; Να ήταν τότε που ο δάσκαλος φώναζε εσένα να σηκωθείς να πεις μάθημα, ενώ έκανες επιμελώς- δήθεν- πως κάτι έψαχνες στην τσάντα σου; Να ήταν όταν σε έβαζαν οι συμμαθητές σου για ακόμα μια φορά να κάτσεις στο τέρμα, ακόμα και αν είχες χάσει κάποια κιλά;

Σίγουρα ίσως να είναι κάποιες από αυτές. Αυτή πάντως που ήταν δεδομένα η στιγμή που σε εκνεύριζε χωρίς καμία αμφιβολία, ήταν τότε που προσπαθούσες επί ματαίω να πιάσεις το πολυπόθητο αρκουδάκι με εκείνη την «καταραμένη» την δαγκάνα στο λούνα- παρκ.

Ποτέ, κανείς από όσους ξέραμε τουλάχιστον, δεν είχε καταφέρει να πιάσει το αρκούδι για το οποίο έκλαιγε η μικρή αδερφή του σε εκείνο το «παιχνίδι-σπάσιμο νεύρων». Μάλιστα η ροπή μας προς τις θεωρίες συνωμοσίας, ίσως τότε να ξεκίνησαν. Τότε που όλοι διαδίδαμε πως επειδή είμαστε πολύ καλοί, το μηχάνημα μας σαμποτάρει.

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας είχαμε κλωτσήσει- βγάζοντας έξω το μεσογειακό μας ταπεραμέντο- εκείνο το σιδερένιο κουτί, την ώρα που το αρκουδάκι μας, αφού το είχαμε μαγκώσει για τα καλά, έπεφτε κάτω για να μείνει για πάντα εκεί με τους φίλους του.

Και επειδή, όπως φαίνεται τα ψυχολογικά μας είναι πολλά, η εκδίκηση ήρθε λίγο καθυστερημένα. Το όνομα αυτής; Μαγνήτης!

Στο παρακάτω βίντεο θα τσεκάρεις πως μια ομάδα παιδιών, κατάφερε χρόνια μετά, να πάρει το αίμα μας πίσω. Για εκείνο το κλάμα της αδερφής σου, για εκείνο το υποτιμητικό βλέμμα του κοριτσιού που σου άρεσε. Για εκείνο το πρόβλημα θυμού που είχε αφετηρία εκείνη τη μέρα και σε ακολουθεί ως σήμερα.

Καλύτερα να μη το δοκιμάσεις βέβαια, άσε τον εαυτό σου να χαρεί παρακολουθώντας το στο youtube.