Μήπως η σχέση σου έχει «πεθάνει»; Τα πέντε σημάδια που σε προϊδεάζουν για τον χωρισμό που έρχεται

Μη κλείνεις τα μάτια σε αυτό που φοβάσαι.
Μήπως η σχέση σου έχει «πεθάνει»; Τα πέντε σημάδια που σε προϊδεάζουν για τον χωρισμό που έρχεται

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συνήθως εμείς οι γυναίκες προσπαθούμε να κλείσουμε τα μάτια στα σημάδια που «φωνάζουν» πως η σχέση μας έχει τελειώσει. Ίσως φταίει η ανασφάλεια που φοβόμαστε πως θα νιώσουμε όταν τελειώσει αυτό που ζούμε ή ακόμα και η αγάπη που αισθανόμαστε για τον σύντροφο μας με κάποιο τρόπο μας ξεγελάει.

Κι όμως υπάρχουν πέντε αλάνθαστα σημάδια που αν βρεις τον εαυτό σου και τη σχέση σου σε αυτά, πρέπει να πάρεις την γενναία απόφαση του χωρισμού.

  1. Πιο καλή η μοναξιά…

Και έστω πως έχεις την επιλογή να περάσεις την Κυριακή σου με ένα και μόνο άτομο. Θα είναι αυτός; Κάποτε δεν θα μπορούσες να διανοηθείς πως δεν θα τον βλέπεις κάθε μέρα, τώρα ίσως και να νιώθεις ανακούφιση που τελικά θα δει τους φίλους του. Αν δεν περνάτε μια απλή κρίση και αυτό είναι κάτι σύνηθες, μάλλον πρέπει να σου χτυπήσουν καμπανάκια για το τι θες.

2. S e x κακό ή καθόλου

Κάποτε δεν ξεκολλούσατε ο ένας από τον άλλον, ενώ πλέον οι επαφές σας είναι σπάνιες. Δυστυχώς το s e x είναι το μεγαλύτερο βαρόμετρο μιας σχέσης και αν το έχετε χάσει πρέπει να προβληματιστείτε.

Μήπως η σχέση σου έχει «πεθάνει»; Τα πέντε σημάδια που σε προϊδεάζουν για τον χωρισμό που έρχεται

3. Δεν γελάτε

Αυτό το συναίσθημα όταν γίνεται κάτι αστείο στη δουλειά και δεν θέλετε να είναι ο πρώτος που τα μάθει. Όταν τα κοινά αστεία και οι κοινοί κώδικες εξαφανίζονται πρέπει να καταλάβετε πως τίποτα πια δεν είναι όπως πριν.

4. Από κοινά όνειρα;

Αν στα μακροπρόθεσμα πλάνα σας, αυθόρμητα δεν τον περιλαμβάνετε, μάλλον δεν τον θέλετε ενδόμυχα σε αυτά.

Είναι σκληρό και λυπηρό αλλά όταν είσαι ευτυχισμένη, ο άνθρωπος σου βρίσκεται παντού.

5. Σε εκνευρίζουν όλα!

Κάποτε έβρισκες χαριτωμένες και τις χειρότερες συνήθειες του, όμως τώρα ότι κάνει είναι αφορμή για καυγά. Το πιθανότερο είναι πως δεν άλλαξε εκείνος αλλά ο τρόπος που τον βλέπετε εσείς.

Φυσικά δεν είναι ωραίο να έρχεσαι αντιμέτωπη με έναν χωρισμό, όμως σκέψου πως η ζωή είναι μία και δεύτερη δεν υπάρχει.

Θες να συμβιβαστείς σε μια μισοπεθαμένη σχέση;