Είναι αυτή η χειρότερη ατάκα που μπορείς να πεις στο πρώτο ραντεβού; Ω ναι!

Ισχύει και για τα δυο φύλα
Τα daisy nails θα δώσουν άλλο αέρα στο φετινό καλοκαίρι! Πάρε ιδέες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τα πρώτα ραντεβού είναι εξ’ ορισμού αμήχανα, περίεργα και τις περισσότερες φορές αποτυχημένα.

Τι έχουν να πουν στα αλήθεια δυο άγνωστοι που ίσως να μην έχουν ούτε ένα κοινό; Τι να συζητήσεις με έναν άνδρα που θες να γνωρίσεις καλύτερα και πως να σπάσει αυτός ο πάγος;

Η αλήθεια είναι πως αν ένα ραντεβού πάει καλά είσαι τυχερή, ενώ αν πάει καταπληκτικά είσαι σπάνια περίπτωση και μάλλον βρήκες τον άνδρα της ζωής σου.

Αντίθετα, αν το πρώτο σου ραντεβού στεφθεί με αποτυχία, τότε μάλλον ανήκεις στην πλειοψηφία και μην σε στεναχωρεί καθόλου αυτό, αφού το δεύτερο λογικά θα είναι καλύτερο.

Η χρυσή συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε για την πρώτη αυτή εμφάνιση, είναι φυσικά το κλισέ, να είσαι ο εαυτός σου, γιατί αν προβάλλεις κάτι άλλο, μετά αυτό δεν θα μπορέσεις να το μαζέψεις.

Επίσης, σε γενικές γραμμές μπορείς να ρωτήσεις σχεδόν τα πάντα. Οι απορίες είναι μέρος της επαφής και ο μοναδικός τρόπος να λάβεις πληροφορίες για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

Μπορείς όμως να ρωτήσεις τα πάντα;

«Όχι», είναι η απάντηση και πρέπει να σου γίνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε πρόταση που περιέχει τις λέξεις: πρώην, μισθός και παιδιά απορρίπτεται ασυζητητί.

Όμως δεν μένουμε μόνο εδώ, αφού η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις ή να σου γίνει είναι το πολύ κακό «Πώς και είσαι ελεύθερος;»

Καταλαβαίνουμε πως θεωρείς την περίπτωση που κάθεται απέναντι σου καταπληκτική, αλλά ρωτώντας τον κάτι τέτοιο, τον φέρνεις σε δύσκολη θέση, απαιτείς απαντήσεις που δίνονται εύκολα και επίσης, αποπνέεις ανασφάλεια.

Λέγεται κατά κόρον, όμως πραγματικά δεν είναι κολακεία. Αντίθετα, μπορεί να φέρει αμηχανία και παγωμάρα. Άσε αυτή την ερώτηση – κόλαφο για αργότερα ή καλύτερα, για ποτέ και συνέχισε σε πιο χαλαρούς τόνους την κουβέντα σας.