Ποια ώρα δεν πρέπει να κάνεις σ ε ξ αν δεν θέλεις να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Όσο και να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, το σ ε ξ θέλει πρόγραμμα.
Ποια ώρα δεν πρέπει να κάνεις σ ε ξ αν δεν θέλεις να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Της Άλις Ζαχαριάδη

Το σ ε ξ αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ερωτικής σχέσης όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Μια διόλου ικανοποιητική σ ε ξουαλική πράξη σε επίπεδο ρουτίνας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την πορεία της σχέσης μας, ακόμα και αν όλοι οι υπόλοιποι τομείς μοιάζουν να μας καλύπτουν απόλυτα.

Σύμφωνα με την επιστήμη, πάντως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ώρα που προτιμούμε να έρθουμε σε επαφή με τον σύντροφό μας, καθώς από αυτή εξαρτάται η γεύση που θα μας αφήσει η πράξη.

Σχετική έρευνα που διαβάσαμε στο «Frontiers in Psychology» υποστηρίζει πως η αγαπημένη ώρα ανδρών και γυναικών για ερωτική συνεύρεση δεν είναι κοινή, κάτι που οφείλεται στη  διαφορά στη λίμπιντο του κάθε φύλου. Για να ακριβολογούμε, η αγαπημένη ώρα του ενός, είναι η… χειρότερη του άλλου.

Ποια ώρα δεν πρέπει να κάνεις σ ε ξ αν δεν θέλεις να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Βάσει στατιστικών, τα αρσενικά επιδιώκουν το σ ε ξ τις πρωινές ώρες -ακόμα και με το που θα ξυπνήσουν!- ενώ τα θηλυκά έχουν περισσότερη όρεξη το απόγευμα. Την ώρα, δηλαδή, που οι άνδρες προτιμούν να χαλαρώσουν στον καναπέ ή να δουν τους φίλους τους.

Παρόλα αυτά, ο μέσος όρος των straight ζευγαριών καταλήγει να συνευρίσκεται τις βραδινές ώρες και πιο συγκεκριμένα ακριβώς πριν τον ύπνο μεταξύ 21:00 και 00:00 τα μεσάνυχτα. Συνήθεια που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σχέση τους.

Και η εξήγηση είναι απλή: Κατά τις βραδινές ώρες, τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο συντρόφων που έχει πέσει στο κρεβάτι επιθυμεί απλά να κοιμηθεί. Αποτέλεσμα; Το σ ε ξ σε πολλές περιπτώσεις καταλήγει καταλήγει σύμφωνα με τον Dr. Michael Breus να είναι «αναγκαίο κακό» και όχι κάτι που επιθυμούν διακαώς και οι δύο.

Έτσι, το ζευγάρι χάνει την όλη μαγεία του πράγματος, με τις πιθανότητες του τέλους όσο πάνε να αυξάνονται.

Συμπέρασμα;

Όλες παραδεχόμαστε πως το σεξ πριν τον ύπνο ίσως είναι και βολικό λόγω του ότι βρισκόμαστε χαλαρές στο κρεβάτι μας. Δεν είναι, όμως, καθόλου δημιουργικό και έντονο γι’ αυτό και που και που καλό θα ήταν να αφήνουμε τη βολή μας και να ριχνόμαστε στην πραγματική (σ ε ξουαλική) μάχη.