Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς; Οι τρεις ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Μπορεί να θέλεις, αλλά μπορείς πραγματικά;
Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς; Οι τρεις ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Της Μάρως Καρούση

Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για μοναχική ζωή, αφού όντας κοινωνικό ον, έχει ανάγκη από επικοινωνία, συντροφικότητα και ανταλλαγή συναισθημάτων.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να αναιρέσει την πρώτη και θεμελιώδη σχέση που πρέπει να αναπτύξει και να επενδύσει σωστά σε αυτή. Kαι αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που έχει με τον εαυτό του.

Άλλωστε, αν μπορούμε να θέσουμε έναν και μόνο κανόνα στις ανθρώπινες σχέσεις πάσης φύσεως, αυτός θα είναι πως αν δεν τα έχεις βρει με εσένα, δεν θα μπορέσεις να συνυπάρξεις με κανέναν άλλο.

Μπορεί, λοιπόν, να διανύεις μια μακρά περίοδο ερωτικής μοναξιάς και να είσαι πεπεισμένη πως είσαι έτοιμη για ό,τι νέο έρθει, πως είσαι έτοιμη να επενδύσεις συναισθηματικά στο καινούργιο, να εμπιστευτείς και να ξεκινήσεις δειλά – δειλά να ερωτεύεσαι και να αγαπάς.

Αλλά, είσαι όντως;

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βρεις την απάντηση.

Είμαι εντάξει μόνη μου; 

Εάν μόλις κλείνει η πόρτα του σπιτιού σου και μένεις μόνη σου, μπορείς να το διαχειριστείς και να περάσεις καλά με εσένα, να σε αγαπήσεις, να σε φροντίσεις, να δεις την αγαπημένη σου σειρά, να γελάσεις και να μην σκέφτεσαι ότι δεν σε αντέχεις χωρίς παρέα, τότε ναι, βαδίζεις στο σωστό μονοπάτι.

Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς; Οι τρεις ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Ξέρω τι θέλω;

Η μεγαλύτερη παγίδα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το συναισθηματικό μπέρδεμα που πολλές φορές «βαφτίζει» αυτόν που θα βρεθεί στον διάβα σου ως τον τέλειο, χωρίς να πληροί αυτά που θέλεις και χρειάζεσαι.

Με λίγα λόγια, συμβιβάζεσαι γιατί πρέπει οπωσδήποτε σε εκείνη την φάση της ζωής σου, να γίνεις το δεύτερο μισό από ένα happily ever after ζευγάρι.

Μου αρέσω; 

Είτε αυτό υπάγεται σε κομμάτι εμφάνισης, είτε δουλειάς, είτε γενικότερης φάσης στη ζωή σου, το θέμα είναι ένα: Να σε αγαπάς και να σου αρέσεις. Να μην θέλεις να βρεις μια σχέση μόνο και μόνο για να κάνεις overwrite στα κενά ή στις ανασφάλειες που σου δημιουργούνται ή «κουβαλάς» από προηγούμενες σχέσεις.

Να θέλεις να βρεις μια σχέση, γιατί θέλεις να μοιραστείς το υπέροχο «εγώ» σου, με ένα άλλο, διαφορετικό υπέροχο «εγώ» που θα εμφανιστεί στο δρόμο σου και θα σε κάνει να χαμογελάς λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό είναι το θέμα!