Οι βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Αν κάτι από όλα αυτά σου φαίνεται γνώριμο, μάλλον ήρθε η ώρα για αλλαγές.
Οι βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Της Μάρως Καρούση

Όσο ανοίγει ο καιρός και τα μαλλιά μας εκτίθενται όλο και περισσότερο στον ήλιο, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η περιποίηση είναι απαραίτητη.

Ο ήλιος αποδυναμώνει την τρίχα μας και αν δεν φοράμε κάποιο ειδικό αντηλιακό μαλλιών, τα πράγματα ίσως εξελιχθούν σε πολύ δύσκολα.

Μήπως, όμως, πέρα από αυτό, ακολουθείς κάποια από τις παρακάτω βραδινές συνήθειες που συντελούν σε καταστροφικό βαθμό στην αλλαγή της δομής που έχει η τρίχα σου, καθιστώντας την πολύ πιο αδύναμη και κάνοντας την να σπάει εξαιρετικά εύκολα;

Αν κάτι από παραπάνω σου ακούγεται γνώριμο, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις…

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Είναι κατανοητό ότι μετά το βραδινό μπάνιο, η ιδανικότερη συνθήκη είναι μια «βουτιά» στο κρεβατάκι μας και ύπνος σαν να μην υπάρχει ξυπνητήρι.

Δυστυχώς, αυτό είναι πραγματικά μια πολύ καταστροφική κατάσταση για τα μαλλιά μας καθώς η τρίχα είναι πολύ αδύναμη όταν είναι υγρή και η πολύ πιθανότητα να σπάσει είναι τεράστια.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα

Το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν αυτά είναι βρεγμένα, κάνει ακριβώς την ίδια ζημιά με το να κοιμάσαι χωρίς να τα στεγνώσεις – ή έστω να περιμένεις να στεγνώσουν φυσικά.

Οι βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Χρησιμοποιείς λάθος μαξιλαροθήκες

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες -και τα βαμβακερά σεντόνια γενικά- έχουν μεγάλη πιθανότητα αύξησης της τριχόπτωσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βαμβάκι τείνει να προκαλεί πρόσθετη τριβή στα μαλλιά, οδηγώντας σε χαλαρότερα θυλάκια τρίχας ή ακόμα και σπάσιμο.

Δένεις σφιχτά τα μαλλιά σου στον ύπνο

Ο τρόπος με τον οποίο δένεις τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο μπορεί να «ρίξει» την ποιότητα της τρίχας. Το να τα κάνεις μια κοτσίδα ή ακόμα και κοτσάκι, είναι απαγορευτικό αφού ναι μεν θεωρούμε πως έτσι τα προστατεύουμε από το να κάνουν κόμπους, όμως γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Το αποτέλεσμα; Σπάσιμο της τρίχας και εν δυνάμει αραίωση.