Οι 4 περιπτώσεις άντρα που απαγορεύεται να ερωτευτείς

Απαγορεύεται με όλη τη σημασία της λέξης.
Οι 4 περιπτώσεις άντρα που απαγορεύεται να ερωτευτείς

Της Μάρως Καρούση 

Πριν ξεκινήσεις τα ινσταγκραμικά τσιτάτα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον έρωτα και ότι πρέπει να ακολουθείς τις εντολές της καρδιάς σου no matter what, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις την αλήθεια:

Σε κάποιες περιπτώσεις, η καρδιά πρέπει να ξεκινήσει την οπισθοχώρηση πριν να είναι πολύ αργά.

Γιατί ναι, όταν σκέφτεσαι πως δεν θα έπρεπε μάλλον να είχες ερωτευτεί τον πρώην σου, αφού μόνο πίκρα και πόνο σου  άφησε, μάλλον δεν έχεις σκεφτεί την αγαπημένη φράση όλων μας όταν περνάμε δύσκολα. Ποια είναι αυτή;

Υπάρχουν και χειρότερα! Και να τα:

Το να ερωτευτείς το αφεντικό σου

Κατά αρχάς, δεν είσαι πρωταγωνίστρια σε χολιγουντιανή ταινία για να πετύχει όλο αυτό το ειδύλλιο ή έστω η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

Έπειτα, 9 στις 10 φορές που θα συμβεί κάτι τέτοιο σε real life, είναι ξεκάθαρα ουτοπικό, αφού η εξουσία και η θέση ισχύος, έχουν γερή δόση αφροδισιακού.

Και το θέμα υπόκειται στο ότι όπως 9 στις 10 φορές θα είναι μια ουτοπική συναισθηματική φούσκα όλο αυτό, έτσι 9 στις 10 δεν θα μοιραστείς ποτέ αυτό που νιώθεις με τον ενδιαφερόμενο, οπότε θα σε τρώει σιγά σιγά από μέσα, μέχρι αυτή η φούσκα να «σκάσει».

Γιατί αγαπημένη μου, δύσκολα το αφεντικό σου θα σε πάει ερωτικό Σαββατοκύριακο στη Ρώμη, με πρόφαση μια δουλειά της εταιρείας. Οπότε δύσκολα θα γύρεις και εσύ στον ώμο του, λέγοντας «με συγχωρείτε ήταν τυχαίο!»…

Το να ερωτευτείς τον σύντροφο της φίλης σου

Είναι η φίλη σου και είναι το αγόρι της, άρα απευθείας μπαίνει στην λίστα με τίτλο «Ακόμα κι αν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη Γη δεν θα έκανα κάτι μαζί του».

Είναι απαγορευτικό, παίρνει ένα τεράστιο Χ και ακόμα και αν είσαι σε πολύ άσχημη συναισθηματική κατάσταση και αυτός είναι αρκετά ευγενικός μαζί σου -σε σημείο παρεξήγησης- δεν πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να αναπτύξει το παραμικρό συναίσθημα.

Οι 4 περιπτώσεις άντρα που απαγορεύεται να ερωτευτείς

Άλλωστε, πολλές φορές μπερδεύουμε την ευγένεια με την παρεξηγήσιμη συμπάθεια. Συμβαίνει.

Το να ερωτευτείς τον παντρεμένο

Πώς γίνεται να έμπλεξες σε αυτή την κατάσταση; Είτε απλώς τον κοιτάς και λιώνεις γιατί είσαι δασκάλα του παιδιού του, ή του φτιάχνεις τον πρωινό του καφέ κάθε φορά πριν πάει στη δουλειά του, είτε έχει ξεκινήσει κάποιο φλερτ μαζί του, ένα είναι το συμπέρασμα: Θα χάσεις. Χρόνο και συναισθήματα.

Κόφ’ το όσο είναι νωρίς, γιατί αλλιώς θα έχεις μπει πολύ βαθιά στη ζώνη του λυκόφωτος και… άντε να βγεις.

Δεν θα επεκταθώ, απλώς θα σου πω το εξής:  Θυμήσου εκείνον τον τύπο που είχες μπλέξει λίγο πιο παλιά. Εκείνον που είχε αυτή τη σχέση με τα τόσα προβλήματα και έλεγε κάθε μέρα «σήμερα θα χωρίσω». Θυμάσαι που δεν χώρισε ποτέ; Έτσι ακριβώς είναι και ο παντρεμένος, αλλά επί 10!

Το να ερωτευτείς αυτόν που δεν σε θέλει στη ζωή του

Ή αλλιώς, το να ζεις μια σχέση μόνη σου. Όλες οι γυναίκες το έχουν πάθει έστω και μια φορά στη ζωή τους, αφού έχουν την τάση να πέφτουν πάνω στον πιο λάθος άνθρωπο, την πιο λάθος στιγμή.

Αυτός θέλει να περάσει απλώς καλά και κάπου εδώ τελεία. Εσύ θέλεις να περάσεις καλά μεν και κάπου εδώ… κόμμα. Και κάπου εδώ χαθήκατε.

Οι 4 περιπτώσεις άντρα που απαγορεύεται να ερωτευτείς

Και κάπου εδώ εσύ θα συνθέτεις ιστορίες με το πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή σας σε εκείνο το ξύλινο σπίτι στην εξοχή κι εκείνος θα κάθεται στον καναπέ του μη γνωρίζοντας τίποτα από όλα αυτά, γιατί πιθανότατα δεν τον ενδιαφέρει και πολύ…