Κάθε γυναίκα δεν δικαιούται μόνο έναν μεγάλο έρωτα

Μην είσαι προοδευτικός μόνο στη θεωρία.
Κάθε γυναίκα δεν δικαιούται μόνο έναν μεγάλο έρωτα

Της Μάρως Καρούση 

Κι όμως, εν έτει 2019 έχουμε ακόμα εκείνους τους άντρες που θεωρούν πως υπάρχει ιδανικός αριθμός ερωτικών συντρόφων και σχέσεων που πρέπει να έχει μια γυναίκα, ώστε να της μπει η ταμπέλα του relationship material και της «τα 60’s δεν έφυγαν ποτέ] κοπέλας για σχέση.

Σε απόλυτη αντίθεση φυσικά οι άντρες, γιατί όπως είπαμε τα 60’s δεν έφυγαν ποτέ, έχουν κάθε δικαίωμα και κάθε ολοφάνερη υποχρέωση ως προς το αρσενικό ρεύμα ανά τους χρόνους, να περιπλανηθούν σε διάφορα μονοπάτια ως προς τις σχέσεις τους και μη, ώστε ώριμοι πλέον και κατασταλαγμένοι με το τι ζητούν σε αυτή τη ζωή, να «παρκάρουν» στην καλύτερη επιλογή για την δημιουργία ενός ζεστού, ασφαλούς και γεμάτου θαλπωρής σπιτικού. 

Και ναι, ξέρω πολύ καλά σε τι χρονική περίοδο βρισκόμαστε, αλλά είναι σχεδόν λυπηρό να βγάζουμε από το χρονοντούλαπο της γιαγιάς μας τις παρωπίδες σε τέτοια θέματα, με την ασπίδα ότι «εντάξει, είμαστε προοδευτικοί αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα!».

Το ανήθικο, λοιπόν, δεν είναι μια γυναίκα να έχει ερωτικές εμπειρίες στη ζωή της ανάλογες με έναν άντρα ή και περισσότερες ή και λιγότερες – γιατί να τις μετρήσουμε άλλωστε;

Κάθε γυναίκα δεν δικαιούται μόνο έναν μεγάλο έρωτα

Το ανήθικο είναι να «ντυνόμαστε» με την περήφανη στολή του 21ου αιώνα στους έξω και σπίτι μας να προσπαθούμε να ανάψουμε φωτιά τρίβοντας πέτρες. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι μια πετυχημένη και υγιής σχέση, δεν μπορεί να σταθεί ουσιαστικά και ολοκληρωτικά χωρίς να έχουν και τα δύο μέλη της εμπειρίες στην διάρκεια της ζωής τους. Και όχι φυσικά εμπειρίες στο πλαίσιο μιας μόδας, είτε αυτή υπάγεται στο ότι «κανείς άντρας δεν είναι για σχέση, θα το δω όλο αλλιώς» ή στο ότι «αφού όλες αυτό κάνουν θα το κάνω και εγώ άβουλα».

Εμπειρίες στο πλαίσιο του ότι δοκιμάζεις τον εαυτό σου και τι ψάχνεις τελικά σε έναν άνθρωπο. Μέσα από την συναναστροφή σου με το άλλο φύλο γίνεσαι σίγουρα πολύ καλύτερος στα θέματα τω ερωτικών σου σχέσεων, γιατί πολύ απλά ξέρεις με τι είσαι ευχαριστημένη και με τι όχι. Τι ζητάς και τι δεν μπορείς να αντέξεις.

Ας απενοχοποιήσουμε πια τις γυναίκες και ας τις αφήσουμε να ερωτευτούν και να ζήσουν όσες σχέσεις θέλει η καρδιά και το σώμα τους.  

Και σίγουρα διαλύεται το στερεότυπο του meant to be και του «ένας μεγάλος έρωτας σου αναλογεί για όλη σου τη ζωή». Όμως, πώς θα είσαι σε θέση να κρίνεις αν όντως αυτός είναι ο μεγάλος σου έρωτας, αν δεν έχεις συναντήσει ποτέ κανέναν άλλο;

Τι ήταν αυτό δηλαδή που είχε και ξεχώρισε στην τελική;