Victoria’s Secret new era | Tα «Αγγελούδια» κρεμούν τα φτερά τους και μας αποχαιρετούν

Ξέχνα όσα ήξερες για το brand-πυλώνα στον κόσμο της μόδας.
Victoria's Secret new era | Tα «Αγγελούδια» κρεμούν τα φτερά τους και μας αποχαιρετούν
Victoria’s Secret

Οι εντυπωσιακοί καθρέφτες, τα πολυτελή δοκιμαστήρια, η αξέχαστη εξυπηρέτηση, τα ροζ, ριγέ σακουλάκια και τα εσώρουχα που σε αφήνουν άφωνη ζωντανεύουν αμέσως στο μυαλό σου όταν ακούς το όνομα Victoria’s Secret.

To brand ανέκαθεν αποτελούσε μεγάλη αδυναμία αντρών και γυναικών, η οποία, ωστόσο, ύστερα από τις ένδοξες στιγμές που γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είδε τον εαυτό της να «τσαλακώνεται» με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, δεν ήταν λίγα τα καταστήματα που λόγω του covid-19 αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ οι κατηγορίες για σεξισμό, αλλά και οι αποκαλύψεις από τα «Αγγελούδια» για μισογυνισμό θάμπωσαν το αστραφτερό της περιτύλιγμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες επιτακτική έγινε η ανάγκη για αλλαγή. Εκείνη που θα κερδίσει κάθε χαμένη θαυμάστρια θέτοντας τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο, διότι όπως δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του οίκου «με κάποιον τρόπο έπρεπε να σταματήσουμε να είμαστε αυτό που θέλουν οι άντρες και να είμαστε αυτό που θέλουν οι γυναίκες».

Ίσως η αδυναμία τους να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κόσμου που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς να έφερε την εταιρεία αντιμέτωπη με μια διαφορετική φιλοσοφία, την οποία και αφουγκράστηκε. Ο λόγος για την ομάδα VS Collective, η οποία αφήνει πίσω της τα καλλίγραμμα μοντέλα και προβάλλει γυναίκες με κατορθώματα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν την έμπνευση και να αποτελέσουν πρότυπα.

Το team αποτελούν οι: Priyanka Chopra (ηθοποιός), Meghan Rapinoe (ποδοσφαιρίστρια), Adut Akesh (μοντέλο από το Νότιο Σουδάν), Eileen Gu (αθλήτρια ελεύθερου σκι), Amanda de Cadenet (φωτογράφος και ιδρύτρια του #Girlgaze), Paloma Elsesser (γνωστό plus size μοντέλο) και Vlentina Sampaio (trasgender μοντέλο από τη Βραζιλία).

 

Το ωραίο φύλο είναι δυναμικό, επιτυχημένο και σε κινητοποιεί. Αυτή είναι η αλήθεια του να είσαι γυναίκα, αυτός είναι ο καινούργιος παράδεισος και όχι τα κορμιά που αγγίζουν την εικονική τελειότητα.

Ας εστιάσουμε στην ουσιαστική.