Τρόποι για να σώσεις τη ζωή των λουλουδιών σου που δεν είχες φανταστεί ποτέ

Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά δεν τα είχες σκεφτεί ποτέ σε ρόλο ελιξίριο ζωής ανθών.

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Αγαπάς τα λουλούδια αλλά συνεχώς παραπονιέσαι για τη βραχυπρόθεσμη διάρκεια νεότητάς τους; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε οπλίσουν με εφόδια, ώστε να πράξεις σαν επαγγελματίας, αυτή τη φορά, όμως, με σύμμαχους απλά καθημερινά προϊόντα που πολύ πιθανόν να έχεις ήδη στο σπίτι σου!

Πέρα από τα πατροπαράδοτα γιατροσόφια όπως η σόδα, το μηλόξυδο και η ασπιρίνη, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματική τους διάθεση, υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις στο πρόβλημά σου που θα σου λύσουν τα χέρια ακόμα κι αν δεν πιάνουν ως προς αυτή τη μικρή μορφή κηπουρικής!

Επιμήκυνε τη διάρκεια του χρώματος, της μυρωδιάς που σου γαργαλάει, ευχάριστα, τη μύτη, αλλά και της αγνής αισιοδοξίας!

Spray Μαλλιών

Ή αλλιώς η κλασσική λακ που φιξάρει και πειθαρχεί τις ατίθασες τρίχες. Πέρασε τα πέταλα των λουλουδιών σου με μια ικανοποιητική ποσότητα και όπως τα μαλλιά, έτσι κι εδώ, θα τα προστατέψει από εξωτερικούς παράγοντες, θα παγώσει το χρόνο και θα μείνουν… (forever) young.

Νομίσματα

Όποιος νομίζει ότι τα χρήματα έχουν μόνο μια χρήση είναι βαθιά νυχτωμένος. Συγκεκριμένα, τα χάλκινα, ως γενναία ασπίδα θα απαγορεύσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ σε συνδυασμό με έναν κύβο ζάχαρης η διατήρηση του άνθους θα αποτελέσει το σημαντικότερο καρπό αυτής της προσπάθειας.

Βότκα

Λίγες σταγόνες βότκα την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα! Τα μοιραία, για τα λουλούδια, βακτήρια που έχουν την τάση να κάνουν την εμφάνισή τους στο βάζο μας θα μετρήσουν ελάχιστες μέρες, αφού «ποτίσουμε» το νερό με 6-7 σταγόνες βότκα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αυτό, ωστόσο, από μόνο του δεν είναι αρκετό, αφού μετά η αποκατάσταση προϋποθέτει αλλαγή του νερού μέρα παρά μέρα και συνεπώς ανανέωση του μυστικού ποτού μακροζωίας!