Το υλικό που μακραίνει και προστατεύει τα μαλλιά μας από τη φθορά

Το χρειαζόμαστε όλες.
Το υλικό που μακραίνει και προστατεύει τα μαλλιά μας από τη φθορά

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συχνά νιώθουμε την ανάγκη μιας αλλαγής στην εμφάνισή μας, με τις περισσότερες φορές να την «πληρώνουν» τα μαλλιά μας.

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε τέτοιο mood, επιθυμώντας να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν γρήγορα και φυσικά, σου έχουμε τη λύση.

Ως πρώτο βήμα, σαφώς, καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον κομμωτή σου προκειμένου να απαλλαγείς τις κατεστραμμένες άκρες σου. Τα υπόλοιπα άστα πάνω μας.

Με τη σημερινό tip τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πολύ γρηγορότερα από όσο συνήθιζαν. Και το καλύτερο; Το ένα και μοναδικό υλικό που θα χρειαστείς δεν θα σου κοστίσει τίποτα μιας και βρίσκεται στην κουζίνα σου.

Ο λόγος για το ελαιόλαδο!

Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αναστολή της τριχόπτωσης και στην αποκατάσταση των τριχών, είναι ό,τι πρέπει για ταλαιπωρημένα, θαμπά μαλλιά που έχουν χάσει τη ζωντάνια τους.

Το υλικό που μακραίνει και προστατεύει τα μαλλιά μας από τη φθορά

Τι θα χρειαστείς

  • Δύο – τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία ζεστή πετσέτα

Εφαρμογή

Ζεσταίνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο και το απλώνετε στο κεφάλι σας από την ρίζα έως την άκρη. Κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το κεφάλι για δέκα λεπτά κατά μήκος των μαλλιών σας.

Στη συνέχεια, καλύπτετε τα μαλλιά σας με τη ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά έτσι ώστε να πετύχετε την μέγιστη απορρόφηση του ελαιόλαδου.

Λούζετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν και συνεχίζετε με το conditioner ή την μάσκα μαλλιών σας.

Beauty tip: Την επόμενη φορά, το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με λάδι καρύδας, το οποίο βοηθάει εξίσου τα μαλλιά δρώντας με ίδιους τρόπους.