Της Μάρως Καρούση 

Το ότι το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με τις ζέστες, τον ήλιο και την θάλασσα να αποτελούν μόνιμη σκέψη και όνειρο όλων μας.

Και όχι, το να κάνεις την βουτιά σου και να δροσιστείς στον ελεύθερο χρόνο σου, δεν πάει πακέτο με νησί και… άδειασμα του πορτοφολιού σου, αφού σήμερα θα μάθουμε τις τρεις καλύτερες παραλίες της Αττικής που ήρθε η ώρα να επισκεφτείς και να ζήσεις το καλοκαίρι σου!

Είναι κοντά σου, είναι… όνειρο!

Όρμος Καταφυγή

Λίγο πιο έξω από το Θυμάρι, βρίσκεται ένα μαγευτικό τοπίο που αναμφίβολα θυμίζει νησί.

Eίναι δίπλα σου: Τρεις «μυστικές» και ονειρικές παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου

Δύο μικροί κολπίσκοι με λεπτό βότσαλο και νερά που θα ζήλευαν οι Κυκλάδες, σε περιμένουν εκεί για να απολαύσεις μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, χωρίς να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα.

Μικρό Πήλιο

Σε εκείνη την περιοχή, είναι εξαιρετικά γνωστή η παραλία των Αγίων Αποστόλων, όμως λίγο πιο δίπλα υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά, πεύκα και άμμο που θέλεις να ξαπλώσεις απεγνωσμένα μέχρι το βράδυ.

Μπορεί να χρειάζεσαι ένα άλφα περπάτημα για να φτάσεις στο Μικρό Πήλιο, όμως ειλικρινά, δεν θα το μετανιώσεις δευτερόλεπτο.

Σκαλάκια Αναβύσσου

Εάν όμως θέλεις κάτι αρκετά πιο εύκολα προσβάσιμο, που δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πολλά για να φτάσεις εκεί, τα Σκαλάκια είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα.

Eίναι δίπλα σου: Τρεις «μυστικές» και ονειρικές παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου

Κοντά στην Αγία Μαρίνα, χρειάζεται κυριολεκτικά να κατέβεις λίγα σκαλάκια, για να φτάσεις σε μια πανέμορφη μικρή παραλία, με πεντακάθαρα νερά.