Μαθηματικός τύπος έχει την απάντηση: Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια

Και δεν είναι αυτό που περιμένεις.
Μαθηματικός τύπος έχει την απάντηση: Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια

Της Μάρως Καρούση 

Το πόσα χρόνια χωρίζουν ένα ζευγάρι σε μια σχέση, αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία του. Και όσο και αν δεν θέλουμε να βάζουμε ταμπέλες και να έχουμε στερεοτυπικές αντιλήψεις, λίγες σχέσεις έχουν πετύχει με διαφορά ηλικίας άνω της δεκαετίας.

Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, στο Emory University, η ηλικία και η διαφορά που μπορεί να έχουν τα ζευγάρια, μπορεί να προσδιορίσει σε έναν αρκετά αξιόπιστο βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας που θα έχει η κοινή πορεία τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, υπάρχει ακόμα και ακριβής μαθηματικός τύπος που δείχνει και το ποια είναι η ιδανική διαφορά ανάμεσα στα ζευγάρια, με ένα δείγμα 3.000 συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα λοιπόν, έδειξαν ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά ηλικίας και κατ’ επέκταση το χάσμα, τόσο πιο λίγο μένουν μαζί. Στα 10 χρόνια διαφοράς λοιπόν, το ποσοστό χωρισμού ανεβαίνει στο 35% ενώ όταν μιλάμε για 20 και πάνω, αγγίζει το 95%.

Οι αιτίες χωρισμού πέρα από το χάσμα απόψεων, επικοινωνίας και ενδιαφερόντων, υπάγονται και στο κομμάτι των οικονομικών, των παιδιών αλλά και της παιδείας.

Ως ιδανική διαφορά, είτε αυτό αφορά στην γυναίκα στο να είναι μεγαλύτερη, είτε στον άντρα, δόθηκε από την έρευνα πως είναι τα πέντε χρόνια. Αν αναλογιστεί, πάντως, κανείς πως τα χρόνια που χωρίζουν κάθε γενιά, είναι επτά, όντως το πέντε φαντάζει ένας ιδανικός αριθμός για να μακροημερεύσει μια σχέση.