Τα στυλιστικά λάθη που σου προσθέτουν όγκο

Γνώρισε τα, απόφυγε τα.
Τα στυλιστικά λάθη που σου προσθέτουν όγκο

Της Μάρως Καρούση 

Εάν ρωτήσεις δέκα γυναίκες τι θα πουν μόλις δοκιμάσουν ένα νέο ρούχο, οι εννέα θα σου απαντήσουν «Μωρέ μήπως με παχαίνει;».

Μια ερώτηση, τόσες λάθος απαντήσεις που μπορεί να στοιχίσουν φιλίες, σχέσεις και ζωές.

Το θέμα λοιπόν είναι, όχι να δοκιμάζουμε ασυναίσθητα και χωρίς κριτήριο ρούχα και αξεσουάρ που είναι αυτή την στιγμή in fashion, αλλά να τα ταιριάξουμε εμείς πάνω στο σώμα και το στυλ μας.

Ποια είναι, όμως, τα πιο βασικά στυλιστικά ατοπήματα, που έχουμε κάνει σίγουρα όλες μας και μας έχουν προσθέσει περιττό όγκο που καμία μας δεν ζήτησε.

Φλούο και παγιέτες

Ή αλλιώς δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν που θέλεις και καλά κάνεις και θέλεις, να τις φορέσεις και εσύ.

Φυσικά και θα τις φορέσεις, απλώς έχε στον νου σου πως όπου τοποθετήσεις ένα από τα δύο, θα τραβήξει εκεί τα βλέμματα και ενδεχομένως, θα προσδίδει όγκο. Οπότε, «να » στο να τα τολμήσεις, προσοχή όμως σε ποια σημεία.

Τα στυλιστικά λάθη που σου προσθέτουν όγκο

Αν για παράδειγμα έχεις λίγο πιο έντονη περιφέρεια, αντί να φορέσεις φούστα με παγιέτες, φόρεσε ένα εντυπωσιακό κορμάκι με αυτές ή ένα crop top.

Bike shorts

To ‘χεις δει παντού, το φορούν τα μισά ινσταγραμικά μοντέλα ανά τον κόσμο και θέλεις και εσύ.

Ξανά «ναι» στο να το κάνεις, αλλά πάλι με προσοχή. Γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ρούχο που δεν είναι φτιαγμένο εξ’ αρχής να φοριέται με crop top, ψηλές αθλητικές κάλτσες και τρίπατα αθλητικά.

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις αλλά με έναν chic και προσεκτικό τρόπο, μπορείς να δεις τα tips που προτείνουμε για τα bike shorts.

Τα στυλιστικά λάθη που σου προσθέτουν όγκο

Πέδιλα με λουράκι 

Δεν έχουμε γεννηθεί όλες με τα πόδια της Gisele και αυτό είναι κάτι εντελώς εντάξει.

Για να μοιάζουν, όμως, τα πόδια μας αρκετά πιο μακριά καλό είναι να μην επιλέγουμε πέδιλα που δένουν με λουράκι λίγο πάνω από τον αστράγαλο, καθώς και τα κάνουν πιο κοντά και πιο παχιά.

Και το μόνο που δεν θέλουμε, είναι να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας ενώ γνωρίζουμε τα σωστά.