Office look: Τι απαγορεύεται δια ροπάλου να φοράς στο γραφείο

Μεγάλη προσοχή κορίτσια.
Office look: Τι απαγορεύεται δια ροπάλου να φοράς στο γραφείο
The Best Street Style from Copenhagen Fashion Week S/S 2019

Της Μάρως Καρούση 

Το ντύσιμο στην δουλειά, είναι ίσως το πιο απαιτητικό challenge για μια γυναίκα, αφού είναι εκείνο που καλώς ή κακώς θα κριθεί. Και το θέμα είναι πως αποτελεί ίσως την μοναδική περίπτωση που σε νοιάζει αν θα κριθεί.

Μπορεί να επιλέξεις να φορέσεις στην βραδινή σου έξοδο ένα φόρεμα που έχει συγκεντρώσει όλα τα επικριτικά βλέμματα της Γης, αλλά σε νοιάζει; Προφανώς και όχι. Ήταν επιλογή σου και είσαι έξω για ποτό. Skip στο σχόλιο του κόσμου λοιπόν.

Στο γραφείο τα πράγματα δεν λειτουργούν, όμως, έτσι. Δυστυχώς, σε μια εποχή όπου τα ρούχα και η εξωτερική εμφάνιση, αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα για να κρίνεις κάποιον, το εργασιακό περιβάλλον, αποτελεί το πιο πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει αυτό.

Φυσικά, αναφερόμαστε σε δουλειές γραφείου όπου δεν απαιτείται μια συγκεκριμένη στολή, η οποία θα μας έλυνε τα χέρια. Μιλάμε για δουλειές όπου από το προηγούμενο βράδυ, θα πρέπει να έχεις βγάλει τα ρούχα που θα φορέσεις και να φροντίσεις να κινούνται σε ένα appropriate περιβάλλον.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα dont’s στο office look;

ΠΟΤΕ

#1 Ρούχα που αφήνουν πολύ δέρμα ακάλυπτο

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι ζέστες αναμφίβολα θα έρθουν, με το dress code εκείνες τις μέρες να είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Φυσικά και θα κάτσεις να πάθεις αναφυλαξία καλοκαιριάτικα, αλλά δεν πρέπει να αφήσεις ακάλυπτη την κοιλιά σου, όσο γραμμωμένη και να είναι, το μπούστο σου ή και την πλάτη σου.

Office look: Τι απαγορεύεται δια ροπάλου να φοράς στο γραφείο
Ο κανόνας είναι πως ανεξάρτητα από το αν το σώμα σου έχει αναλογίες μοντέλου, δεν το αφήνεις εκτεθειμένο στον χώρο εργασίας σου.

#2 Αθλητικά ρούχα

Όσο κακή εικόνα μπορεί να φέρει η παραπάνω κατηγορία ρούχων, άλλο τόσο μπορεί να φέρει και μια φόρμα, ένα φούτερ και ένα αθλητικό παπούτσι.

Είμαι 100% σίγουρη ότι είναι εξαιρετικά βολική, αλλά η εικόνα που θα δώσεις, του τόσο πρόχειρου, του τόσο casual πέρα από τα όρια, δυστυχώς θα δώσει αυτόματα το μήνυμα του αντιεπαγγελματικού look.

#3 Σκισμένα

Προφανώς και δεν θα φορέσεις κάτι που είναι τρυπημένο ή σκισμένο, όχι μόνο στην δουλειά σου αλλά και γενικότερα – τα βράδια στο σπίτι με Netflix & Chill και την λίγο σκισμένη σου φόρμα δεν πιάνονται.

Αναφέρομαι φυσικά και στα αγαπημένα σκισμένα jeans, που εντάξει, δεν είναι η ιδανική επιλογή για ένα γραφείο.

Office look: Τι απαγορεύεται δια ροπάλου να φοράς στο γραφείο
#4 Διχτυωτό καλσόν

Ακόμα και το πιο μικρό διχτάκι, δεν είναι ένα κατάλληλο ρούχο για το γραφείο, καθώς ακόμα και εν έτη 2019, ανοίγει τα στόματα και από πολλούς εκπροσώπους του αντρικού φύλου, θεωρείται άκρως ερωτικό και σεξουαλικό στοιχείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Calzedonia Official (@calzedonia) στις

Επιλογικά, να σημειώσουμε πως η εξωτερική εμφάνιση, αν δεν προσβάλλει ή δεν σοκάρει, δεν θα έπρεπε να αποτελεί κριτήριο για να σε χαρακτηρίσει κάποιος όσον αφορά την επαγγελματική σου καταξίωση, πορεία και ικανότητες.

Άλλωστε, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως ένα σκισμένο jean, ένα διχτυωτό καλσόν, ένα πιο fanky μαλλί, αφαιρεί στοιχεία από τον επαγγελματισμό σου.

Αλλά αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, μέχρι να εκσυγχρονιστούμε.